Четвъртък, 24 Май 2018
Неделя, 03 Септември 2017 12:38

Измама за милиони с имоти в Слънчев бряг

Десетки семейства инвестирали „на зелено" в имоти в Слънчев бряг станаха жертви на измама за милиони. От осем години те чакат да приключат съдебните битки между строителя и банката-кредитор, съобщава „Нова телевизия"

Накрая получили нотариални актове с възбрана и заповед да напуснат апартаментите, които никога не са ползвали.

Измамените са подписали предварителни договори и са платили по 60 000 евро. Инвеститорът обещал сградата да е готова до май 2010 г., а купувачите да получат апартаменти направени „до ключ". До 2014 г. парите за имотите вече са платени. Управителката на фирмата инвеститор - Фатме Хасан, се обаждала и настоявала новите собственици да ѝ платят и ДДС-то за апартаментите. Чак след това им обещала, че ще получат нотариален акт.

Междувременно имотите са запорирани от банката, кредитирала проекта. Причината - фирмата инвеститор от години има ипотечен заем, който не погасява. А залогът за него са сградата и земята.

Фирмата инвеститор не може да бъде открита на посочения адрес в Бургас. Имотът на управителката в Айтос също е запориран. Междувременно тя движи бизнес с тестени изделия за Турция.

Семейство Хасан обвинява банката, кредитирала проекта, в алчност, която е довела до провала му. Но срещу тяхната строителна компания има заведени десетки дела от кредитори и клиенти, които си търсят парите.

От банката-кредитор посочват, че комплексът в Слънчев бряг няма Акт 16 и е завършен до груб строеж.

Оставете коментар