Сряда, 03 Юни 2020

Четвъртък, 21 Септември 2017 12:39

Картел иска 1 милиард или ще закрие „това малко шоу“ Narcos

„Netflix са уплашени“, коментира Роберто Ескобар

Роберто Ескобар заплаши американската компания „Нетфликс“ (Netflix), доставчик на филми и сериали на основата на видео стрийминг, да спре сериала за неговия брат - известния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, и посъветва да наеме охрана за защита на своите служители, съобщава БГНЕС.

Миналата година 71-годишният Роберто Ескобар поиска от Netflix да плати един милиард долара за използването на образа на Пабло в поредицата „Нарко“ (Narcos), без разрешение от семейството.

Роберто Ескобар

„Netflix са уплашени. Изпратиха ни дълго писмо със заплахи. В момента ние сме в диалог с тях чрез нашите адвокати, за да ни бъдат изплатени един милиард долара. Ако не го получим, ние закрием това малко шоу ...“, коментира самият той в интервю за „Холивуд рипортър“ (Hollywood Reporter).

Според него името на семейство Ескобар и бранда „Нарко“ са търговски марки, правата над които държат членовете на семейството.

Миналата седмица в Мексико беше застрелян асистентът на продуцента на телевизионния сериал „Нарко“ Карлос Муньо Портал, докато търсеше нови места за снимане.

Компанията Netflix тогава заяви, че държавните органи разследват инцидента.

Оставете коментар