Четвъртък, 24 Септември 2020

Сряда, 25 Октомври 2017 10:33

Кобрата е ядосан на стотиците коментари и критики по негов адрес

Не съм лигльо, бия се, за да побеждавам!

Рано или късно пътищата ни със британеца ще се пресекат отново, повече от него съм играл с контузии, написа българинът във Фейсбук

Кубрат Пулев, който се контузи и пропусна възможността да се бие за световната титла срещу Антъни Джошуа, проговори във Фейсбук. Кобрата е ядосан на стотиците коментари и критики по негов адрес, някои от които отправи и британският боксьор.

Ето какво написа Пулев в официалната си страница в социалната мрежа:

"Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка.

Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми.

За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим. Казах: “Абсурд, ще се справя!”

Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения.

Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност.

Напротив!

Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!".

Оставете коментар