Събота, 11 Юли 2020

Неделя, 03 Декември 2017 11:16

Хищникът Елен Колева заръфа нова жертва! Актрисата забърса невръстен милионер, който се оказа полигамен политик с корени от ДС!

Семейството на младия Давид Бонев се оказа кръг от сериозни играчи с ДС кръв, външнотърговски спомени и участие в приватизацията и фалита на голяма българска банка

Звездата от „Шивачки“ и Давид Бонев са заедно отскоро. Колева сама осветли връзката им, като публикува обща снимка с Давид, украсена със сърчица и любовни емотикони.

Само преди два месеца обаче бившият общински съветник от Радомир е бил на круиз в Гърция заедно с приятелката си Анита Ушакова – известна топ моделка на агенция „Ивет Фешън“.

Давид Бонев с приятелката си Анита Ушакова на ултра луксозната яхта на семейство Боневи

Рускинята истински обичала Давид и била готова на всичко за него, разкриват негови авери. Явно обаче фаталната Елен Колева е успяла да му влезе под кожата, както направи с милионера Александър Найденов-Майонезата и писателя Калин Терзийски.

Припомняме, че Давид Бонев стана известен преди всичко като общинския съветник, който си снима смазания джип след зверска катастрофа заради превишена скорост. Името на Бонев бе замесено и в скандала с изборите в Радомир, когато застъпници не си получиха парите и атакуваха централата на РЗС в Перник.

Давид Бонев с доскорошната си приятелката Анита Ушакова

Кой обаче е в действителност младият Давид Бонев и откъде този току-що проходил "политик" има пари за да се хвали във фейсбук с новите си автомобили и ултра луксозна яхта?

За Бонев в интернет пише малко, като информацията се изчерпва преди всичко с това, че той е бивш общински съветник в Радомир и зам.финансов директор на Радомир Метал. Той е син на боса на Радомир Метали, Пламен Бонев. Когато преди време Давид размаза до неузнаваемост луксозната си кола, а след това качи снимка от катастрофата във фейсбук, младият гъзар написа единствено: Bye bye my car.

Макар, че е почти невръстен Давид Бонев вече има зад гърба си дебела "политическа кариера". Освен от РЗС за кратки периоди той е бил активист и на партиите Лидер и ГЕРБ.

В личната си страница във фейсбук Давид е написал, че е директор на отдел "Корпоративно развитие" във фирма "Кредит Комерс". В представянето в официалната страница на компанията пише:

"Екипът на дружеството се състои от експерти с дългогодишен управленски опит в банковата сфера в България и други страни от Европа.

Кредит Комерс АД се базира на принципите на частното банкиране – индивидуален подход към клиентите и предоставяне на кредити и други финансови услуги, които са професионално издържани и своевременни. При нас няма излишна бюрокрация, тежки процедури и безкрайни запитвания до клиентите."

Всъщност фирмата "Кредит Комерс" е сравнително млада. Тя е регистрирана през 2013 и се оказва собственост на бащата на Давид, Пламен Бонев, който е и нейн изпълнителен директор. В управата и освен сина му Давид влиза още и сестра му Даниела Бонева, която се хвали, че "работи в банковата сфера в България повече от 4 години".

Кой е Пламен Бонев?

Пламен Бонев е брат на Бони Бонев. Днес последният се представя за обикновен бизнесмен. Преди 40 години обаче отдел "Планово - икономически" на ЦК на БКП е оглавен от Станиш Бонев, виден кадър от Металургичния завод "Ленин", баща на Бони и Пламен Боневи.

В периода 1981 - 1985 година Бонев е заместник председател на Министерски съвет, кандидат член на Политбюро и председател на държавният комитет за планиране. С идването на 10 ноември и краха на социалистическата планова икономика Станиш Бонев привидно се оттегля, но приватизацията на държавно имущество тепърва предстои, а от нея ще се родят новите "бизнесмени" на България.

Станиш Бонев

Така и става. На 25 юли 1991 година правителството на Димитър Попов учредява, наред с останалите, и Международната банка за инвестици и развитие. Лицензът е издаден от Управителния съвет на БНБ точно 9 седмици и половина преди изборите.

Още по-интересна е компанията, която завладява трезора. Официално 40% са на БТПП, 10% са на Търговска банка Средец с шеф настоящият председател на Българския червен кръст Христо Григоров и 50% на американската фирма Парман кепитал инвестмънт.

Кои са собствениците й?

Първият е Хушанг Ансари – дясна ръка на бившия шахин шах на Иран и приятел едновременно на Тодор Живков и на шефа на ЦРУ Ричард Хелмс - Мохамад Реза Пахлави. Ансари е бившият министър на нефтената промишленост по времето на шаха. Вторият съдружник в Парман е Мохамад Али Багарзаде. Също приближен на шахиншаха на Иран, свален с преврат от ислямистите през 1979 г., след като четвърт век преди това е качен пак с преврат от ЦРУ.

Третият съдружник е Франк Карлучи, бивш заместник - директор на същото това ЦРУ. Той е бивш министър на отбраната по времето на президента Рейгън, чийто мозък е Уилиам Кейси, по съвместителство директор на ЦРУ, пише списание "Слава".

Бившата банка Международната банка за инвестици и развитие, днес Българска банка за развитие

В съдебното решение за регистрацията на банката изрично е записано, че “към момента на регистрацията капиталът от 50 милиона лева е внесен изцяло”. Което по-късно се оказва неточно. Също както при планирани 200 000 000 лева капитал, Пощенска събира на старта си само 50 милиона.

Банката за инвестиции и развитие става интересна за финансовото ни разузнаване, понеже не раздава кредити за разлика от всички останали кредитни институции. Странно е от какво ли печели?!

Или съществува, просто за да събира информация за останалите банки? Или пък за да движи пари от точка Х до точка Y по поверителен начин? Още по-интригуващ е фактът, че през 1994 г. за съветник в банката е привлечен Станиш Бонев - вицепремиер от Татово време, пише преди години още списание "Слава".

Оглавява планирането на социкономиката при Живков. Негови съименници – синовете на негов близък приятел и земляк от Перник - братя Боневи стават директори, а по-късно и собственици на банката.
Когато на власт идва правителството на Жан Виденов, хората на ЦРУ се оттеглят от трезора. На тяхно място влиза бизнесменът Иван Евлогиев, смятан за близък до тогавашния президент Желев.

Договорът за продажба е разследван от директора на ФБР

Луис Фрий и от тогавашния главен прокурор Никола Филчев. През 1997 г. и БТПП стига до решение да продаде дела си. Това също става повод за война в края на 90-те години и началото на 21-и век. Спорят тогавашният шеф на БТПП и съдружникът – бизнесмен. Както често става в живота – двама се карат, третият печели.

Така банката, която преодолява за разлика от доста по-силни кредитни институции голямата криза от 1996-97 година се озовава в зората на хилядолетието ръцете на братя Боневи. Единият от тях държи Плама – Плевен, а другият гордостта на соцметалургията – комбината за тежко машиностроене в Радомир.

Съдружието на тези най-близки роднини обаче става повод за война между братята. Това води до фалита на банката през 2005 г. Общият размер на задълженията на МБТР непосредствено преди обявяването й в несъстоятелност бе 59 млн. лв.

Тя е отпуснала кредити за 45 млн. лв. - като над 90% (!!!) от тях не се обслужват. Доста от проблемните кредити са били отпускани на компании, които по един или друг начин имат общо с братята Пламен и Бони Боневи и техните братовчеди Боян Пенков и Петър Белчев.

Бони Бонев

Конфликтът между братята Боневи за контрола върху МБТР е от началото на 2004 г., когато и двамата искат да се легитимират пред БНБ като мажоритарни акционери на търговската банка.
Бони Бонев подава документи с молба да притежава 88.64%. Същото искане за разрешение до Централната банка изпращат Пламен Бонев, Боян Пенков и Петър Белчев. Това поставя началото на истинска война, продължила до лятото на 2005 г, когато БНБ отнема лиценза, а Софийският градски съд обявява банката в несъстоятелност.

Давид Бонев заедно със сестра си Даниела Бонева, племеника и майка си

Днес фалиралият банкер Бони Бонев, милионерът от тъмните времена на прехода от планова икономика към свободен пазар, свидетелят и участник в приватизацията на ред държавни активи е с отдавна изпран имидж. Няма въпроси за "първия милион", за старта в бизнеса, за кариерата на бащата на Пламен и Бони Боневи в Швейцария. Никой вече не помни дядото на Давид, другаря Станиш Бонев.

Пламен Бонев пък е горд собственик на Радомир Метъл Индъстрийз и представя себе си за модерен бизнесмен с над 30-годишен опит на лидерски позиции в банковата и производствената сфера в България и в Швейцария. Владее английски, френски и руски език.

Давид Бонев пред семейната яхта

И накрая идва внукът Давид Бонев, който извън кратката си полигамна политическа кариера и катастрофата със скъп автомобил, вече е известен, и като новото гадже на хищникът Елен Колева. Не е тайна, че малката хитруша отдавна избира за свои интимни жертви, все богаташи. Този път обаче, от мазната майонеза Колева скочи на твърд метален радомирски кол, а доколко ще успее да се задържи на него. тепърва предстои да видим.

Източник: NBOX.BG

Оставете коментар