Понеделник, 22 Октомври 2018
Петък, 29 Декември 2017 13:55

Маргарита Михнева дава на съд Кулезич и Крачунов

По делото срещу Люба Кулезич Михнева вика като свои свидетели главния прокурор Сотир Цацаров и Алексей Петров.

Журналистката Маргарита Михнева е завела две нови дела в края на 2017 година, научи NBOX.BG. Първото е срещу Люба Кулезич (номер на делото 12585 от 2017 г. при СГС 23 състав), а второто е срещу изпълнителния директор на агенция "БЛИЦ" Ивайло Крачунов (номер на делото 9998 от 2017 г.8 състав на СГС).

Според информацията на медията ни, в началото на 2018 година Михнева смята да заведа дело и срещу Нора Нова за това, че е разпространявала лъжи, според които, разследващата журналистка била откраднала апартамент на ул."Оборище".

Източници на NBOX.BG твърдят, че Михнева не успяла да заведе дело срещу Нора Нова досега, тъй като последната имала издаден фалшив паспорт от Германия с рождена дата 1943 година. Тепърва обаче Михнева трябва да докаже този факт в съда, макар и да не получава по въпроса, никакво съдействие от страна на българската държава. Информаторите ни допълват още, че Нора Нова отдавна живее у нас с този фалшив документ, като през това време е купувала жилища и е взимала кредити именно с него.

Нека припомним, че преди години Нора Нова бе обявена за кредитен милионер в списъка на БНБ.

Маргарита Михнева е едно от публичните лица в България спечелила най-много съдебни дела. Тя е уволнявана 8 пъти от работа и имам 35 водени дела. Сред съдебните й опоненти са били социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, ексглавният редактор на вестник на "Труд" Тошо Тошев, бившият министър на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха, евродепутатът Петър Курумбашев, журналистът Кеворк Кеворкян и съпругата на банкера беглец Цветан Василев, Антоанета Василева.

Сред осъдените от Михнева e и прочутият защитен свидетел по делото "Октопод" Пламен Устинов.

Повод за тъжба срещу Люба Кулезич са свидетелските показания на последната по делото срещу Антоанета Василева.

Нека припомним, че тогава Кулезич по време на съдебното заседание каза, че Михнева е "подлога на главния прокурор" и е негов "най-яростен платен поръчков жиурналист". Именно заради тези думи Михнева е дала на съд Кулезич, като ще призове за свой свидетел главния прокурор Сотир Цацаров. По наша информация дру свидетел по делото срещу Кулезич ще бъде Алексей Петров.

С тези си съдебна история Маргарита Михнева е на път да постави рекорд, като стане журналистката с най-много спечелени съдебни дела у нас.

Оставете коментар