Понеделник, 22 Октомври 2018
Понеделник, 08 Януари 2018 09:40

Изгониха шефа на ДАИ в Пазарджик, провел инструктаж в затвора

Регионалният директор на Автомобилната администрация в Пазарджик Владимир Добрев вече не е на тази длъжност.

Припомняме, че той заведе свои служители в клуба на местния затвор, където проведе обичайния инструктаж, а в резултат, вместо да си вземат поука подчинените му подават сигнал срещу него.

"Имаше служител на ДАИ в затвора. Имаше задържани изпълнителни директори и после пуснати. Именно за това заведох служителите на ДАИ в пазарджишкия затвор", обясни по бТВ вече бившият директор Добрев.

"Исках да проведа на служителите инструктаж в клуба на затвора. Така исках да им обърна внимание, че проблемът с корупцията е голям. Служителката, която е пуснала сигнала срещу мен, не е трябвало да идва с нас", казва той.

"Проблемите ми дойдоха след посещението ми там. Започнаха проверки и ми предложиха да си тръгна по взаимно съгласие", разказва Добрев за това как е загубил работата си.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 08 Януари 2018 09:40
  Намесиха Борисов, Пулев и Фетел в делото за радикален ислям

  Жест с показалец, сочещ към небето, е знак на ислямистите, заради който Ахмед Муса е обвинен. 

  Снимки на премиера Бойко Борисов, боксьора Кубрат Пулев и немския автомобилен състезател Себастиан Фетел бяха представени в съдебна зала по делото за радикален ислям срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те имами, съобщава БГНЕС.

  Според адвокат Елвира Панкова тримата – премиерът, боксьорът и състезателят, също показвали жест с показалеца на ръката, сочещ към небето, за който Ахмед Муса е обвинен. Става дума за характерния жест с вдигнат пръст, смятан за знак на ислямистите. Според информации в медиите личният профил на Муса в социалната мрежа изобилствал от снимки и клипове, на които сочи към небето. Адвокатката поиска и назначаването на съдебно-теологична експертиза, тъй като до момента има неизяснени въпроси.

  14-те подсъдими по делото за радикален ислям се очакваше да дадат обяснения пред съда във връзка с обвиненията срещу тях за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“. Това обаче не се случи заради новите искания на защитата.

  Елвира Панкова поиска да бъде извършена и справка в различни министерства и агенции и да се разбере дали книгата „Вероотстъпване” е сред забранените за внасяне и разпространение в страната. Адвокатът на Ахмед Муса представи и три снимки от интернет – на премиера Бойко Борисов, на боксьора Кубрат Пулев и на автомобилния състезател Себастиан Фетел, които според нея правят същия жест с показалеца на ръката, за какъвто е повдигнато обвинение на нейния подзащитник.

  Прокурор Васил Малинов настоя съдът да не приема снимките като доказателства, тъй като не се знае дали са оригинални и по какъв повод този пръст е показван. Той поиска отхвърляне и на исканията за нова експертиза.

  Ако смятате, че снимките не са оригинални, ще искаме съдебна експертиза, заяви от своя страна адвокат Панкова. Тя бе подкрепена и от другите адвокати на обвиняемите и даже поискаха призоваване на Бойко Борисов и Кубрат Пулев, за да удостоверят истински ли са снимките. Заради новите искания съдия Кристина Пунтева отложи за четвъртък заседанието по делото.

 • Понеделник, 08 Януари 2018 09:40
  Окончателно: 2 години затвор за Никола Груевски

  Апелативният съд в Скопие потвърди ефективната присъда бившия македонски премиер

  Апелативният съд в Скопие потвърди окончателно присъдата от две години затвор за бившият македонски премиер Никола Груевски, съобщи БНР. 

  Груевски е осъден за злоупотреба с влияние при покупката на луксозен автомобил за бившия помощник министър на вътрешните работи Гьоко Поповски. 

  Апелативният съд уважи жалбата на Поповски и намали неговото наказание от 6 на 4 години затвор. 

  BIG5.bg напомня, че злополучният мерцедес на Греувски е закупен през 2012 г. за почти 600 хиляди евро. За покупката обаче се разбра през 2015 година, когато бяха прихванати разговори между Груевски и вътрешната министърка Гордана Янкулоска.

  Македонското правителство реши през февруари да продаде луксозния Mercedes S600.

 • Понеделник, 08 Януари 2018 09:40
  Въвеждат задължително коланите в автобусите

  „Трябва да се промени законодателството и задължително абсолютно всички автобуси трябва да има колани, за да може да се обезопасят пътниците“. Това заяви пред Нова ТВ Бойко Рановски, бивш шеф на „Пътна полиция“ и настоящ директор на ДАИ. „Може би някои автобуси не са пригодени за колани заради седалките им. Те тогава ще трябва да бъдат подменени

  Лицензираните автобуси за превоз на пътници са почти 13 000 към момента и може би на около 50% от тях ще трябва да се сложат допълнително колани“, коментира Рановски. Той съобщи, че докато е бил начело на „Пътна полиция“ многократно са изпращани писма за различни райони в България, че трябва да се ремонтира даден пътен участък. „Участъкът около Своге, където стана тежката катастрофа с автобуса ковчег е много натоварен“, призна Рановски.

Оставете коментар