Понеделник, 22 Октомври 2018
Сряда, 10 Януари 2018 10:16

Тодор Батков подари вестник "Стандарт" на журналистите

Известно е, че вестникът от години е в много трудно финансово състояние

Издателят на вестник "Стандарт" Тодор Батков е подарил акциите си на журналистите от медията, съобщава в челния материал на днешния си брой изданието. Заглавието гласи: "Батков подари "Стандарт" на журналистите". Според информацията Батков направил жест за 25-годишния юбилей на всекидневника, като е заявил пред екипа: „Свободата на словото е гарантирана, когато журналистите сами носят пълната отговорност за изданието, което правят. Най-добри сте, дръжте все по-високо летвата и пазете честта на професията“. Новината била съобщена вчера в кантората му на ул. Алабин.

"Издавах 13 години "Стандарт" в памет на баща си - големия журналист Коста Батков, имам морален ангажимент към "Стандарт" и затова ще продължа да помагам и никога няма да имам финансови претенции към вестника", казва още адвокат Тодор Батков.

Известно е, че вестникът от години е в много трудно финансово състояние. Голямата част от екипа се раздели с медията след месеци неизплатени заплати. Сега екипът е изключително свит, а изданието се пренесе в по-малка редакция.

Преди месеци стана известно, че вестникът има нов собственик. В борда на директорите (в който са Славка Бозукова и Мартин и Тодор Баткови) влезе дружеството "Пресгрупа утро", което издава русенският "Утро". Собственик на тази пресгрупа е BG Privatinvest GmbH - регистрирано в Австрия дружество със собственици австриецът Карл Хабсбург Лотриген и Христо Грозев. Преди вписването на "Пресгрупа утро" 34% от собствеността на вестника държеше фирмата "ГМ прес". Дружеството бе в списъка на големите длъжници на КТБ.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 10 Януари 2018 10:16
  Кирил Добрев: В ГЕРБ четат "Дума" като дявола евангелието, упражняват се върху гърба на БСП

  "Вече 24 часа ГЕРБ се “упражняват” върху гърба на БСП по повод Истанбулската конвенция. “Тежката артилерия”, “леката кавалерия”, всички са се заровила дълбоко в архивите на вестник ДУМА, решенията на ръководните органи на БСП и ги цитират както дяволът чете Евангелието.
  Ако ГЕРБ са забравили, да им припомня, че имат мнозинство в парламента, което им е напълно достатъчно да приемат какъвто и да било документ, независимо колко глупости са написани в него - антикорупционният закон е пример за това. Могат с това мнозинство да отхвърлят и вето на президента - пример е мораториумът за лекарствата". Това написа в профила си във Facebook Кирил Добрев от БСП. 

  "БСП е най-голямата опозиционна партия и преди да бъде “натискана” да приема решения на управляващите, е хубаво ГЕРБ да се огледат и да проведат разговори първо с коалиционните им партньори от Обединените патриоти. Ако коалиционните им партньори, с които управляват, не ги послушат - то да се обърнат към ДПС. Те винаги са отворени за разговор, а и вече са показвали подкрепа при гласувания с ГЕРБ. При положение, че и там ГЕРБ не срещнат “разбиране”, най-лесно е да говорят с Веселин Марешки и неговата скромна група, както знаем “приятел в нужда се познава” и след това с единствения независим депутат в парламента.

  Явно ГЕРБ са в проблем и всячески се опитват да огъват и натискат БСП с всевъзможни изрезки от вестници и публикации от Фейсбук. Е, на “тежката артилерия” или на “леката кавалерия” на ГЕРБ мога да й кажа да не се тормози да търси из архивите, а да дойде на Позитано - ще я заведа лично в деловодството да си чете на спокойствие жената. Само да им кажа, че докато се бият в гърдите какви европейци са, опитвайки се да притискат политическите си опоненти, в Габрово се случва точно това, срещу което УЖ се борят - насилие върху деца. Насилие върху деца и то в неравностойно положение.

  Ама нали Габрово е емблемата на ГЕРБ , нали Габрово е огледалото на ГЕРБ. В тази община няма назначение, което да не е с протекции на управляващите. Въпросът е, докато прокламират, че Истанбулската конвенция е от изключителна важност и всички, които са против нейната ратификация, значи са за насилието - кметът на Габрово (забележете жена!) си затваря очите от миналата година за случващото се насилие в Дом “Хризантема”.

  Принципност?

  Едва ли, просто цинизъм", коментира още Добрев.

 • Сряда, 10 Януари 2018 10:16
  Акциите на Deutsche Bank се сринаха до историческо дъно

  Πoтeнциaлнaтa глoбa oт 14 милиapдa дoлapa, ĸoятo aмepиĸaнcĸитe влacти плaниpaт дa нaлoжaт нa гepмaнcĸaтa бaнĸa e над двa пъти по-гоялма oт сумата, зaдeлeна oт бaнĸaтa зa cъдeбни cпopoвe

 • Сряда, 10 Януари 2018 10:16
  Дефектът на Note 7 срина акциите на Samsung

  Проблемът е в батериите на някои от смартфоните от серията, подмяната започва на 19 септември

Оставете коментар