Вторник, 17 Юли 2018
Четвъртък, 11 Януари 2018 12:21

Първи ден начело на ЕС, управляващи и опозиция с нови скандали

Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала относно ситуацията със сигурността в страната

Днес официално България застава начело на ЕС на фона на множество протести. Това донесе нови конфронтации между управляващи и коалиция. Народното събрание отхвърли искането на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала относно ситуацията със сигурността в страната. За предложението гласуваха 100 народни представители, против бяха 69 и 38 се въздържаха.

Искането премиерът да се яви в парламента дойде от парламентарната група на БСП и по конкретно от депутата Драгомир Стойнев, който заяви, че е потресен встъпителната реч на председателя на НС Цвета Караянчева. "Солисти търсят в операта - българският парламент е крайно време да се държи като добре сработен оркестър", бяха част от думите на Караянчева. Тя призова депутатите: "Да погледнем на европредседателството не като фон за ляв или десен популизъм, а като повод за сближаване, не за противопоставяне. Да загърбим вродения си нихилизъм, агресивно отрицание".

Стойнев определи изказванията й като неуместни и заяви от името на БСП, че настояват Борисов да се яви и да обясни ситуацията в страната. "Ние от опозицията не сме виновни, че днес има 9 протеста. Всички са свързани с разпада на институции", смята той.

Депутатът от левицата коментира още, че министър-председателят е отговорен за националната сигурност и затова тяхната молба е да го поканят да дойде в парламента и да обясни зачестилите убийства, които плашат гражданите: "Искам министър-председателят да дойде и да обясни конкретни стъпки и действия. Имаме нужда в парламента какви са първите стъпки, така че хората да бъдат спокойни, че има държава и институции, които се грижат за гражданите си", заяви още Драгомир Стойнев.

Председателят на правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов възрази относно необходимостта от изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента точно в днешния ден, при положение че Комисията по вътрешен ред и сигурност е насрочила изслушване на политическото ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително и с участие на главния прокурор Сотир Цацаров.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 11 Януари 2018 12:21
  Михаил Константинов пред BIG5: Докато не се смени начинът за избор на ръководство в ЕС, ще виждаме пияния Юнкер и деградиращата Европа

  Надявам се бившите социалистически държави да спасят ЕС от собствената му глупост. Потъването идва от там, че администрацията в Брюксел не носи отговорност пред никого. Ако премиер на някоя страна се появи в подобно състояние като Юнкер, ще бъде разкъсан от народа си. Доналд Тръмп беше прав със забележките си към Европа, която иска безплатно да им се охраняват границите. От срещата му с Путин няма да се реши нищо съществено. Американският президент е от хората, които днес говорят едно, а утре - друго. 

 • Четвъртък, 11 Януари 2018 12:21
  СКАНДАЛ! Съветник от ГЕРБ се изгаври с протеста на животновъдите

  Цинизмът на Николай Малев потресе обществото във фейсбук

  Цинична гавра с мъката на хората, заради избиването на здравите им животни и с протестите на животновъдите си направи на стената си във фейсбук общинският съветник от ГЕРБ във Варна Николай Малев.

  Вижте какво написа Малев, може би без въобще да осъзнава трагедията на хората загубили животните си днес.

 • Четвъртък, 11 Януари 2018 12:21
  Депутатът от ОП Валентин Касабов стана за резил, продава стар джип на 3 пъти по-висока цена

  Бургазлии се шегуват, че цената е надута, защото новият собственик на возилото ще кара кола с антикварна стойност. Майтапите на гърба на народния представител валят. Бъзикат го, че е намерил начин да си добавя някой лев към депутатската заплата. 

Оставете коментар