Събота, 21 Септември 2019
Вторник, 30 Януари 2018 13:35

Списъкът Путин означава прекъсване на отношенията ни със САЩ, написа руски депутат

Публикацията на този списък е груба намеса във вътрешните работи на нашата страна

Публикацията на т.нар списък Путин означава прекъсване на дипломатическите ни отношения със САЩ, каза заместник-председателят на комисията по външна политика в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Владимир Джабаров, написа газета.ру.

Депутатът коментира обявяването от страната на американското финансово министерство на документа, в който са над 200 руски граждани, за които се смята, че са натрупали своето богатство благодарение на близостта си с президента на страната Владимир Путин. По данни на РИА Новости в списъка влизат премиерът Дмитрий Медведев, външният министър Сергей Лавров, председателите на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и на Държавната дума (долната камара на парламента) Владимир Володин, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков и други.

"Публикацията на този списък е груба намеса във вътрешните работи на нашата страна, защото тя стана почти месец и половина преди да изборите за държавен глава. Обнародването на т.нар списък Путин означава само едно нещо - автоматично прекъсване на дипломатическите отношения с Америка", категоричен бе Джабаров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар