Неделя, 16 Декември 2018
Понеделник, 12 Февруари 2018 17:49

Голяма излагация с екипите на българските олимпийци

Екипите на нашите олимпийци в Пьонг Чанг са резедави, не са зелени, каквито би трябвало да се очаква да бъдат, и каквито са обявени, че са.

Резедавото не е зелено и няма нищо общо с националния ни флаг, който спред чл. 15, ал. (2) на Закона за държавния герб и националното знаме на Република България има “бяло, зелено и червено поле”, няма резедаво поле, нито светлозелено, нито жълтозелено. Екипите на българите са сбъркани тотално, различават се цветово от флага ни. Те по-скоро са свързани като дизайн и подредба на цветове с държавния флаг на Ислямска република Иран. Шапките в тези екипи представят точно иранското знаме – зелено, бяло и червено, а не нашата нашия национален флаг с подредбата – бяло, зелено и червено.

Освен това на тези шапки е изписано “BG team”, значи съответния спортист не представя България, а представя някакъв незнаен “български екип”. На шапката би трябвало да е името на държавата ни или националният ни флаг, както е при други спортисти.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 12 Февруари 2018 17:49
  Скандал - 85 олимпийски медалисти са уличени с допинг

  Рут Йебет и Иван Ухов са най-сериозните имена, шокът в леката атлетика е огромен.

  Грандиозен скандал разтърси леката атлетика, след като световната централа IAAF разкри подробности от доклада на Комисията си по етика.

  В него има 120 доказани случая на положителни проби на звезди в спорта, като 85 от тях са на атлети, притежатели на олимпийски медали!

  Разследването е продължило от април 2017 г. до април 2018 г. и в него има разкрити и доказани нарушения с кръвен допинг и други забранени стимуланти.

  14 от имената на олимпийските медалисти са на руснаци, твърди английският в. "Гардиън". Руският "Спорт-експрес" разкри, че единият от тях е шампионът от игрите в Лондон 2012 на висок скок Иван Ухов.

  Друг златен олимпийски медалист - състезателката на бягане с препятствия Рут Йебет, е вероятно най-голямата звезда в скандалния доклад. 21-годишната атлетка е олимпийска шампионка на 3000 м от Рио 2016, родена е в Кения, но се състезава за Бахрейн.

  Общо 101 от 120-те атлети, включени в доклада с доказата употреба на допинг, са елитни състезатели. Кенийският трикратен световен шампион на 1500 м Асбел Кипроп също видя името си в списъка.

  Срещу всички уличени 120 атлети започват съдебни действия в Спортния Арбитражен съд в Лозана, като тези, които още се състезават (има и такива, които са прекратили кариера), ще бъдат санкционирани.

 • Понеделник, 12 Февруари 2018 17:49
  На историческа среща Ким Чен-ун и Мун Дже-ин се здрависаха на демаркационна линия между двете Кореи

  Лидерите на двете Кореи се здрависаха днес на демаркационната линия, разделяща полуострова, преди началото на историческата им среща на върха, съобщиха световните агенции. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин останаха всеки от своята страна на границата в село Панминчжон в демилитаризираната зона и усмихнати размениха няколко думи. След това Ким Чен-ун пресече границата, ставайки първият севернокорейски лидер, стъпил в Южна Корея след края на войната между двете страни през 1953 година.
  По покана на Ким южнокорейският президент също направи няколко крачки в севернокорейската част на зоната и там двамата лидери си направиха снимка, преди да се върнат на южнокорейска територия, държейки се за ръце.
  След като бяха посрещнати от южнокорейски почетна рота в традиционни костюми, двамата се отправиха към Дома на мира, където ще се състои срещата на върха.

 • Понеделник, 12 Февруари 2018 17:49
  Fibank награди Сани Жекова

  На стилна церемония днес генералният спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) - Fibank (Първа инвестиционна банка) награди най-добре представилата се българка до момента в Пьонгчанг – Александра Жекова.

  Сани Жекова получи дизайнерско златно кюлче „Година на кучето“. То е изработено от най-висока проба инвестиционно злато със стилен дизайн и произведено от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.
  Бижуто беше връчено лично от г-н Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор на Fibank, който сподели: „За нас от Fibank развитието на таланта на нашите спортисти се е превърнало в кауза, в която вярваме и винаги сме отстоявали. Сани е доказала себе си пред целия свят. Щастлив съм, че ние от Първа инвестиционна банка винаги сме подкрепяли нейната кариера и израстване като спортист. Пожелавам й крепко здраве, много късмет и съм сигурен, че пред нея предстоят още много успехи и незабравими моменти“.
  От своя страна родната звезда в сноуборда Сани Жекова изказа своята благодарност за дългогодишната подкрепа и оказаното й доверие от страна на Fibank. Сани изрази своите благодарности и към Българската федерация по ски (БФСки) и всички свои почитатели.

Оставете коментар