Неделя, 22 Септември 2019
Петък, 16 Февруари 2018 10:08

За пореден път ГЕРБ умело използват историята, за да покриват реалните проблеми днес

Задълженията на Здравната каса възлизат на над 270 милиона

ГЕРБ започва да събира подписи за оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание. Това заяви депутатът Тома Биков. По думите на народния представител основанието е системното нарушване на правилника на парламента. „Личното мнение може да се изразява, когато стоиш в зала като народен представител. Не искаме оставката на Валери Жаблянов като народен представител“, посочи депутатът. Вчера чрез декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов и заяви, че ако той не я подаде, днес сутринта народните представители на ГЕРБ започват събиране на подписи.

"Явно вашите управителни органи са атрофирали, така че ние ще ви помогнем. Искаме оставката на Валери Жаблянов и започваме.", даде тон от трибуната на Народното събрание в началото на днешното парламентарно заседание Тома Биков.

Отговорът не се забави. "Поздравявам колегите от ГЕРБ. Много умело използват историята, за да покриват реалните проблеми на българското общество. Поздравления, г-н Биков. Ако има тема, която трябва да бъде на дневен ред е защо на момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани. Чета писмото до българския парламент до директора на здравната каса, който казва следното: "Задълженията на здравната каса възлизат от над 270 милиона. Постъпват сигнали на здравно осигурени лица в чужбина, на които им е отказано обезщетение от здравните каси от страни членки на ЕС." Бягате от този дебат, защото носите отговорност за проблема. Няма да го заметете. Очаквайте този дебат от нас", разкри Жельо Бойчев от БСП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар