Вторник, 20 Август 2019
Събота, 17 Февруари 2018 10:34

Гражданите на Видин ще излязат на пореден протест днес

Някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма

Гражданите на Видин ще излязат на пореден протест в събота /17 февруари/, защото искат да бъдат чути за строителството на пътя Видин-София и тунел под Петрохан.

Защото обещанията не са променили вида си, но до нищо полезно за региона не са довели.

Защото ако българското правителство има намерение да си изпълни задълженията към региона, то с Решение на Министерски съвет ще може да посочи конкретен график, етапи, срокове, финансиране и краен срок на строителството за целия път, не само за части от него. Това коментират от "Единни за промяна".

Защото някой отклони парите, които бяха предвидени за инфраструктура в Северозападна България и днес се оправдава, че пари няма. Защото всеки изказал се управляващ по темата „път до Видин“ сам си противоречи и то не веднъж!

Защото десетки медийни изявления заляха телевизионния екран, но никой не пое ангажимент за конкретно решение на Министерски съвет за целия път от Видин до София и за тунел под Петрохан.

Защото сигурността и безопасността на гражданите би трябвало да са приоритет за онези, които управляват държавата.

Защото бяхме търпеливи достатъчно и ако има поне малко почтеност в намеренията на правителството, ще вземат решение на МС и ще започнат да го изпълняват в цялост!, заявяват още от "Единни за промяна".

Вчера премиерът Бойко Борисов обеща от Мюнхен, че коридор № 4 ще го има.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 17 Февруари 2018 10:34
  Валери Симеонов: Ще се разделим с ГЕРБ, ако жертват националните интереси, за да напълнят гушите на определени лобита

  Предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ. ДПС възвърна позициите си във властта след отстраняването на Цветан Цветанов, смята лидерът на НФСБ

 • Събота, 17 Февруари 2018 10:34
  Искат справедливост за загинал в катастрофа младеж

  Близки на загиналия смятат, че причинилият катастрофата общински съветник от ДПС се ползва с политически чадър

 • Събота, 17 Февруари 2018 10:34
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставете коментар