Събота, 21 Септември 2019
Събота, 17 Февруари 2018 18:07

Депутат и ръководители на БСП от Плевен: Спрете с полицейския произвол и натиск над избирателите на БСП в района!

"Остро осъждаме и се противопоставяме на безпрецедентния и скандален случай за оказване на полицейски натиск върху граждани от село Брест, община Гулянци", пишат в официално писмо Васил Антонов, Диана Ботева и Лъчезар Яков.

ДЕКЛАРАЦИЯ от ВАСИЛ АНТОНОВ - водач на листа на "БСП за България" в 15 МИР - Плевен, ДИАНА БОТЕВА - председател на Областен съвет на БСП - Плевен, ЛЪЧЕЗАР ЯКОВ - кмет на община Гулянци:

Тази сутрин в дома на Пламен Давидов Тодоров е извършен обиск от униформени полицейски служители с 6 патрулни коли.

Пламен Тодоров е регистриран като упълномощен представител на БСП в предстоящите частични избори за кмет на с. Брест, които са насрочени за 18 февруари.

В жалба, изпратена до Районна прокуратура Никопол ние категорично настояваме да бъдат предприети необходимите законови действия, за да не се допуснат полицейски произвол и натиск над избирателите в село Брест в определения за размисъл ден.

Убедени сме, че представителите на правоохранителната и правораздавателната система в Република България, са съпричастни в общата ни борба с престъпността и няма да допуснат случая от тази сутрин да се превърне в неприкрит опит за използване на брутални действия и сплашване на избирателите от Брест, както и намеса на униформени служители в изборния процес.

Вярваме, че с правомощията, които са им разписани от българското законодателство, ще осигурят свободно и независимо упражняване на избирателните права на гражданите на Брест.

С УВАЖЕНИЕ:

Васил Антонов, Диана Ботева, Лъчезар Яков

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар