Петък, 20 Септември 2019
Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33

Тартор на "дървената мафия" завладя община Кирково! Фирма на жена му "играе партия" с кмета!

Асен Палов е новият бос на незаконните дървосекачи в района на българо-гръцката граница

Асен Палов е новия бос на "дървената мафия" по границата ни с Гърция, показва разследване на NBOX.BG. Палов, който минава за един от най-близките приближени на хора от община Кирково е регистрирал цяла кохорта от фирми на името на жена си и баща си.

Съпругата му Ирена Кирчева е собственик на фирма "Бори" ЕООД, която през 2017 година с договор с номер 334 поема амгажимент да достави "пелети от дървени стърготини" за нуждите на община Кирково. Скандалното е, че отоплението в детските градини в района се осъществява със слънчогледови палети, които са с два пъти по-ниска цена и качество от тези, които жената на Палов доставя за общината.

На името на бащата на Асен Палов, Али Мустафа Хасан, пък през 2010 година е регистрирана фирма "Съни лес" ЕООД, както и ЕТ "Съни 2005", като и двете фирми се занимават с горско стопанство и дърводобив.

Скандалът обаче не свършва с това. Палов е регистрирал фирми за дърводобив и на името на сестрата на жена си, Зорка Чакърова и на тъст си Здравко Чакъров. Зорка е собственик на фирма "Зона 777" ЕООД, а Здравко на фирма "Вейката 2000" ЕООД. Накратко, цялото семейство сече полузаконно, а техни близки хора от общината реализира далаверите на Палов.

"Семейството на Палов е субектът, който има най-голям принос за безразборното изсичане на цели гори по границата. "Играят" с шефовете в общината, които освен че им възлагат обществени поръчки, също така и ги пазят при незаконния износ на дървен материал към Гърция. Далаверата е страшна", разказва човек от региона помолил за анонимност.

"Опазването на горите от незаконна сеч е инвестиция в бъдещето и здравето ни... не можем да допуснем толерирането на фигури, емблематично свързани с погубването им", категорични са пък от Зелените, които настояват премиерът Бойко Борисов незабавно да се намеси срещу безразборното изсичане на гори из цяла България и по специално в района по границата ни с Гърция.

Очаквайте мащабно разследване на няколко медии за "дървената мафия" в района на Кирково, Златоград и Момчилград!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар