Вторник, 26 Март 2019
Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33

Тартор на "дървената мафия" завладя община Кирково! Фирма на жена му "играе партия" с кмета!

Асен Палов е новият бос на незаконните дървосекачи в района на българо-гръцката граница

Асен Палов е новия бос на "дървената мафия" по границата ни с Гърция, показва разследване на NBOX.BG. Палов, който минава за един от най-близките приближени на хора от община Кирково е регистрирал цяла кохорта от фирми на името на жена си и баща си.

Съпругата му Ирена Кирчева е собственик на фирма "Бори" ЕООД, която през 2017 година с договор с номер 334 поема амгажимент да достави "пелети от дървени стърготини" за нуждите на община Кирково. Скандалното е, че отоплението в детските градини в района се осъществява със слънчогледови палети, които са с два пъти по-ниска цена и качество от тези, които жената на Палов доставя за общината.

На името на бащата на Асен Палов, Али Мустафа Хасан, пък през 2010 година е регистрирана фирма "Съни лес" ЕООД, както и ЕТ "Съни 2005", като и двете фирми се занимават с горско стопанство и дърводобив.

Скандалът обаче не свършва с това. Палов е регистрирал фирми за дърводобив и на името на сестрата на жена си, Зорка Чакърова и на тъст си Здравко Чакъров. Зорка е собственик на фирма "Зона 777" ЕООД, а Здравко на фирма "Вейката 2000" ЕООД. Накратко, цялото семейство сече полузаконно, а техни близки хора от общината реализира далаверите на Палов.

"Семейството на Палов е субектът, който има най-голям принос за безразборното изсичане на цели гори по границата. "Играят" с шефовете в общината, които освен че им възлагат обществени поръчки, също така и ги пазят при незаконния износ на дървен материал към Гърция. Далаверата е страшна", разказва човек от региона помолил за анонимност.

"Опазването на горите от незаконна сеч е инвестиция в бъдещето и здравето ни... не можем да допуснем толерирането на фигури, емблематично свързани с погубването им", категорични са пък от Зелените, които настояват премиерът Бойко Борисов незабавно да се намеси срещу безразборното изсичане на гори из цяла България и по специално в района по границата ни с Гърция.

Очаквайте мащабно разследване на няколко медии за "дървената мафия" в района на Кирково, Златоград и Момчилград!

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  Анна Заркова с премиера на книгата си "Българската мафия, както я видях"

  "Българската мафия, както я видях" - така е озаглавена най-новата книга на  журналистката Анна Заркова. На 23 октомври предстои премиерата, която ще се състои в клуб "Сити Стейдж" /подлеза на НДК/, от 18.30 часа, съобщава Liberta.

  Родена в София, Анна Заркова завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност Българска филология. Работи като коректор в Българската телеграфна агенция (1982–1983), журналист във в. „Ком” (1984–1986), във в. „Транспортен глас” (1987–1989) и др. От 1992 година е отговорен редактор на отдел „Криминален и съдебни новини” във в. „Труд” – изданието, с което се раздели за година, а след това се върна в него, но вече като независим наблюдател.   

  Анна Заркова е носител на званието „Журналист на годината” на в. „Труд” за 1992, 1993, 1997 г. Удостоена е с наградата за смелост „Кристален орел” на Международния съюз на журналистите със седалище Ню Йорк (1998). Носител е и на наградата „Първенец в професията” на международната асоциация на жените журналистки със седалище Вашингтон (1999). 

  Дългият и трънлив журналистическият път, в търсене на истината и разплитането на сложни криминални казуси, срещат Заркова с много от знаковите фигури на несвършващия преход – от министри и политически лица, през шефове на силови групировки, до овъртолените с тях полицейски началници, директори и обикновени ченгета в структурите на МВР.  

  Рефлексът й за истина и справедливост не остават ненаказани и през 1998 г. Анна Заркова става жертва на покушение – залята е с киселина. Престъплението остава в графа "неразкрити", макар за него да е даден на съд и оправдан синът на уличен в корупция полицай, уволнен след нейна публикация. 
  Житейският път и кариерата на уважаваната журналистка сами по себе си подсказват сюжетите, отговорите и поставените въпроси над тялото на разсъблечената българска мафия. Такава, каквато е в очите на Анна Заркова – "Българската мафия, както я видях"!

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  Методи Андреев пред BIG5: Путин показа къде е мястото на Борисов, който само в ЕС на пияния Юнкер може да е голям международник и велик политик

  Руският президент посрещна Бойко Борисов не като председател на ЕС, а като портиер, както самият български премиер се държа в Москва. ГЕРБ е основният наемник на олигархията, а Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са маши в ръцете на коалиционните си партньори. Поправката „Домусчиев“ категорично е минала със съгласието на премиера. Подобни важни решения не могат да се вземат без одобрението на вожда. В България няма как да има нов проект, който да не е съгласуван с олигарсите, които държат медиите, каза пред BIG5 бившият депутат Методи Андреев. 

 • Понеделник, 19 Февруари 2018 13:33
  Продължава ли да нарушава закона Валери Симеонов?

  Жители на община Златоград изразиха своето възмущение от наглостта на вицепремиера Валери Симеонов. Гражданите твърдят, че Симеонов е изградил незаконно съоръжение в гората, чрез което захранва незаконно хотела и басейните в комплекса си с вода, съобщава Bnews. 

  Гражданите изпратиха и снимки на незаконното съоръжение, което се намирало в силно гористо място до хотелът му. Според гражданите наглостта на Симеонов не приключвала само с това закононарушение, тъй като фирмата му необезпокоявано прокарвала поредното незаконно кабелно трасе за интернет и телевизионна доставка на сигнал.

  Кабелите се полагали през гората и нито една институция не смеела да извърши проверка. Припомняме, че ДНСК бе издал заповед за премахване на незаконна пристройка именно на този хотел, която съдът потвърди. В последствие, когато Симеонов стана вицепремиер, незаконното строителство не само, че не бе премахнато, но и бе достроено.

  Този факт бе показан в рубриката " Фалшив герой" на предаването "Бареков и Байрактаров без цензура". Оказа се, че съвестните служители , дръзнали да приложат закона вече са отстранени от работа.

Оставете коментар