Понеделник, 24 Юни 2019
Четвъртък, 01 Март 2018 09:57

Ерменков: От компетентните органи зависи дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ

Вижте какво каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Таско Ерменков, депутат от БСП за България.

"От компетентните органи зависи дали ще бъде спряна сделката за ЧЕЗ. Те са тези, които трябва да извършат съответните разследвания и ако има и най-малките съмнения за непочтеност на парите или за неправомерно прикриване на истинските собственици или кандидатстващи за продажбата, то тази сделка наистина трябва да бъде спряна."

"Това е сделка, която е между две търговски дружества, която касае обаче над 2 милиона българи, тъй като става въпрос за снабдяване с електроенергия на тези хора, за цените, които те ще плащат и за сигурността дали като натиснат ключа, ще светне лампата", добави той.

Преди днешните заседания в комисиите в парламента и евентуалното изслушване на Гинка Върбакова, собственик на фирмата„Инерком", която спечели сделката за купуването на ЧЕЗ България, Таско Ерменков отбеляза, че няма да я пита за познанията й относно възможността за управление на толкова голяма фирма като ЧЕЗ, защото самата тя е признала, че такива няма. Що се отнася до това откъде са парите й за закупуването на ЧЕЗ България, това е работа на компетентните органи да го установят, добави депутатът от левицата.

Таско Ерменков коментира, че в случая не го притеснява толкова Гинка Върбакова, а че подобно нещо е възможно да се случи в България и то по време на председателството. Че един премиер на България заявява, че друг премиер от ЕС му е дал едни документи и на другия ден този премиер опровергава българския си колега, че българския премиер търси някакви гадове, вместо да погледне собствените си кирливи ризи и да види, че той е виновен за това, което става, той и неговата министърка, коментира още Таско Ерменков.

Той добави, че за него сянката на Бойко Борисов стои зад тази сделка, а дали има други интереси или не, нека компетентните органи да установят това. Според депутатът не е възможно премиерът и енергийният министър Теменужка Петкова да не са знаели за това как се развива сделката с продажбата на ЧЕЗ България.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 01 Март 2018 09:57
  Кирил Добрев – екипният играч в Левицата

  Всяка партийна дейност има три основни компонента. Първият компонент е идеологията и политиките, вторият е организацията и структурите, а третият са личностите, които осъществяват първите две. Синхронът между тях е в основата на политическия успех, и обратното – пукнатините и слабостите даже в една от тях рефлектира върху цялостното състояние на партията

 • Четвъртък, 01 Март 2018 09:57
  Кметът Рейзи още си е бос на ГЕРБ-Созопол, ще плячкоса ли училището за спасители с базата на БЧК?

  Докато кучетата – службите и медиите си лаят как кметът на Созопол Панайот Рейзи е отстранен от длъжност, изключен от Партията и едва ли не уж щял влиза зад решетките с обвинение за 2 млн.лв., керванът си върви: той събира на спявки ГЕРБ – Созопол, на който дори според сайта на централата на централата gerb.bg си е горд председател

 • Четвъртък, 01 Март 2018 09:57
  Цветанов се завръща на бяло магаре като скрит купувач на ЧЕЗ

  Николай Бареков коментира в социалната мрежа връзката на Цветан Цветанов с купуването на ЧЕЗ

Оставете коментар