Понеделник, 21 Януари 2019
Сряда, 28 Март 2018 18:43

Николай Бареков: Монополната ни газова зависимост ще стане още по-страшна! Вместо само от Путин, сега ще сме зависими и от Ердоган!

"Резултатът е, че България през последните 10 години загуби възможностите си на приятел в лицето на Русия, а за Запада се утвърди като особено ненадежден партньор"

Загубихме Руски поток. Но ще се строи Северен, а Турският поток вече е готов. Скоро ще купуваме руска газ, но като турска. Монополната ни газова зависимост ще стане по-страшна. Вместо само от Путин, от Путин и от Ердоган заедно. На тяхната воля ще чакаме да пълним хъбчето. И всичко това следствие на никаквата ни позиция спрямо Русия. Ето и сега в случая “Скрипал” нито сме с руснаците, нито сме против тях. Нито сме солидарни с НАТО и ЕС....Никой няма да оцени тази липса на позиция позитивно - нито Брюксел, нито Москва. За разлика от Австрия, която ясно каза, че няма да гони дипломати. За разлика от Унгария, която изгони един. Един дипломат разлика - коренно различни позиции. Къде сме ние? По средата и никъде. Отзоваването на посланик е временна палиативна мярка със срок на годност 3 дни. Резултатът е, че България през последните 10 години загуби възможностите си на приятел в лицето на Русия, а за Запада се утвърди като особено ненадежден партньор. И този път ще сме от прецаканите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар