Петък, 20 Юли 2018
Вторник, 03 Април 2018 12:25

Емил Димитров-Ревизоро: Засегнахме интереси за 1 млрд.

Димитров обаче остава оптимист, че с помощта на премиера тези проблеми ще бъдат преодолени

Земеделците са първата брънка, очаквам и други реакции и съпротива срещу промените в Закона за горивата. Това каза в студиото на Нова телевизия Емил Димитров-Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт.

„Има много проблеми на този пазара, става дума за много пари. Нелегални бензиностанции, липса на товарителни документи при внос, доставка на суровини за рафинерията и още куп подобни“, каза депутатът.

Според него, в парламента има подкрепа за установяване на ред на пазара за горива, макар че и от депутатите от партиите в управлението имат резерви към това.

„Земеделските производители не могат да зареждат техниката си на обикновените бензиностанциите. Сега те могат да си регистрират цистерните с гориво и няма да бъдат причислени към търговците, но това е най-малкият ни проблем“, поясни казуса със земеделците Ревизоро.

Според него, има пристанища, на които няма монтирани уреди за измерване, а през тях влизат горива. „Съпротивата ще е голяма, има колебание и натиск към депутатите и министрите. Това е заради 1 милиард лева, които промените в закона засягат. В парламента всички партии подкрепиха закона, после започнаха да се отказват и да искат отлагане на закона“, каза още той.

Димитров обаче остава оптимист, че с помощта на премиера тези проблеми ще бъдат преодолени.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Април 2018 12:25
  Поредната фалшива новина прати Александър Паунов пиян зад волана

  Депутатът пред BIG5: Имам алергия от алкохола, не карам друга кола освен мерцедес

 • Вторник, 03 Април 2018 12:25
  Борисов освободи земеделски зам.-министър

  Премиерът Бойко Борисов освободи със своя заповед зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

  Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

  Оставките на тези служители бяха поискани по-рано от недоволни животновъди. Фермери протестират пред Министерския съвет. Освен за оставките на служители в земеделското министерство, те настояват за повече пари за сектора, и за промяна на политиката, водена до момента. На протеста пред правителствената сграда бяха излети около 100 литра овче мляко, запалена беше и овча вълна.

 • Вторник, 03 Април 2018 12:25
  Депутат от ГЕРБ празнува рождения си ден като на ромска сватба

  Депутатът от ГЕРБ Георги Станков отпразнува 55-ия си рожден ден с кичозна двуетажна торта, която по-скоро подхожда за сватба на децата на циганските барони. Върху златната глазура имаше рози и снимка в златна рамка. Отстрани - щедро посипани 500-еврови пачки от захарно тесто. Зрелищното сладкарско изделие не е от ромска сватба, а от рождения ден на депутата от ГЕРБ Георги Станков.

  С тортата с пачките той е отпразнувал 55-тия си рожден ден на 4 май.

  Тематично тя е посветена на депутатската дейност на рожденика - върху тортата стои парламентарният звънец, до нея депутатската му карта, с отстрани - снимка от негово изказване от трибуната. Пачките изглежда логично допълват естеството на дейността на народния представител, поне според идейния създател на изделието. Купонът е бил в заведение в избирателния район (Хасковски) на Станков.

  Депутатът Георги Станков не е особено познат в публичното пространство. Между оскъдните новини, в които името му се споменава, са посещения на два фестивала. Избран е от Хасковския избирателен район и това е първият му мандат в НС. Бил е областен координатор на ГЕРБ в Любимец и шеф на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Съпругата му е председател на общинския съвет в Любимец. Съгражданите му го знаят и с прякора Пъската, който на местния диалект означава Семката.

  По професия Георги Станков е ветеринарен лекар. Член е на комисиите по отбрана и земеделие.

Оставете коментар