Вторник, 19 Март 2019
Понеделник, 30 Април 2018 10:51

Британският вътрешен министър подаде оставка след скандал за мигранти

Амбър Ръд първо каза, че остава на поста, но по-късно се оттегли.

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след като правителството се опита да реагира на общественото възмущение от отношението на ведомството й към живеещи от години във Великобритания карибски имигранти, определени погрешка като незаконно пребиваващи, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Канцеларията на министър-председателката Тереза Мей съобщи, че Ръд е подала оставка, след като изглежда е подвела парламента за съществуването на набелязан брой незаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно.

Говорител на "Даунинг стрийт" съобщи, че министър-председателката е приела оставката на Ръд.

Оставката беше огласена само часове, след като министърът каза, че ще остане на поста си, за да гарантира, че британската имиграционна политика е "хуманна". Политици от опозицията обаче я призоваха да се оттегли, предаде Асошиейтед прес.

В страната се надигна възмущение, след като в. "Гардиън" съобщи, че на хора, дошли от Карибите в десетилетията след Втората световна война, наскоро са били отказани медицински грижи и че те са били заплашени с депортирани, тъй като не могли да представят документи, доказващи правото им да живеят в страната.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар