Сряда, 18 Юли 2018
Четвъртък, 03 Май 2018 11:09

СКАНДАЛ! Ексзатворникът Янчо Таков „съветва“ Тома Томов в парламента!

Нека припомним, че срещу Янчо Таков тече дело в Специализирания съд за присвоено ДДС

Бившият затворник от времето на комунизма Янчо Таков, син на червеното комунистическо величие Пеко Таков, е съветник на депутата от БСП Тома Томов, научи ексклузивно bgjournal.info.

Таков, който генерално не разбира от абсолютно нищо, днес се изживява за политически гуру. Първо, той успешно навря единия си син в редиците на Столетницата, като го на направи общински съветник от БСП, а днес превърна и самия себе си в политически такъв.

Нека припомним, че срещу Янчо Таков тече дело в Специализирания съд за присвоено ДДС . Делото е срещу Димитринка Фурнаджиева, която купува преди време фалиралата фирма на Янчо Таков. Компанията тогава беше в дълг от около 4 милиона лева към голяма българска.

Самият Таков пък има едва 8 години трудов стаж, но това не му попречи да взима пенсия по висока от тази на бившата му съпруга Лили Иванова, която прибира от НОИ едва 135 лв.

Напоследък Таков предпочита компанията на евреите, като дори посещава синагогата в столицата, без самият той да е евреин, като твърди, че именно майка му е в дъното на спасяването на евреите в България.

Наскоро експрезидентът Петър Стоянов коментира в ефир, че е пълна подмяна на историческата истина, твърдението на фамилия Такови, че майка им Вълка Горанова има нещо общо със спасяването на евреите.

Известен факт е, че Антон Тодоров отдавна държи досието на Тома Томов в чекмеджето си, като чака единствено удобен момент да го извади на бял свят.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

  Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Бащата на Сесил Каратанчева Радослав пред BIG5: Писна ми да ме клепат, ще съдя "24 часа" и Венелина Гочева до дупка за клеветите им!

  През 2016 г. джипът на Радослав Каратанчев, който е баща на тенисистката ни Сесил Каратанчева, катастрофира на столичния бул. „България“. След това в „24 часа“ излиза информация, че той е помел 3 автомобила с джипа в нетрезво състояние. Той обаче е категоричен, че не карал колата си по време на инцидента и днес съди вестника за клевета. Според него, става въпрос за целенасочени медийни атаки, с които да се опетни името му. По думите му, доста от тях са платени заради това, че казва неудобни истини за политиката и спорта у нас.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Дипломатическият корпус наблюдава делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров

  Поради огромния обществен интерес делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров се наблюдава от представители на диипломатическия корпус на ЕС, научи репортер на Flashnes.bg. На днешното съдебно заседание е присъствал дипломат, които е наблюдавал хода на процеса. Интересът към делото е предизвикан от поредица медиини публикации, които създават предубеденост в публичното пространство за крайното решение на съда. Както знаем една от основните ценности на ЕС е съдебната система да бъде независима и безпристрастна в постановяване на своите решения и актове.

  По неофициална информация се прави анализ от наблюдателите, дали част от медиите отразяващи процеса и съсловна съдийска организация имат общо финансиране, което поставя под съмнение независимостта на някои от магистратите.

  Делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние - с 1.6 промила алкохол в кръвта, е отложено за 5 октомври. Днес Софийският градски съд разгледа казуса на втора инстанция.

  Вчера следобед обаче защитата на подсъдимия е представила болничен лист, че Каменаров е бил приет по спешност в кардиологията на болница "Лозенец". Съдебният състав днес изиска допълнителна документация от лечебното заведение и за втори път не даде ход на делото. Докладчик по делото е бившият зам. районен прокурор на София Руси Алексиев, а в съдебния състав влизат председателят на управителния съвет на Съюза на съдиите в България Атанас Атанасов и младши съдия Андрей Георгиев. Най-вероятно през есента, когато ще бъде третият опит за даване ход на делото, в съдебния състав ще остане само съдия Алексиев, тъй като за останалите двама се очаква да се преместят в други съдилища.

  Каменаров беше избран за генерален директор на БНТ през август миналата година. Фактът, че той е влязъл в процедурата по избор с висящо дело не е нрушение на закона, защото няма влязла в сила присъда, коментираха за Flashnews.bg юристи.

Оставете коментар