Понеделник, 21 Май 2018
Четвъртък, 03 Май 2018 11:09

СКАНДАЛ! Ексзатворникът Янчо Таков „съветва“ Тома Томов в парламента!

Нека припомним, че срещу Янчо Таков тече дело в Специализирания съд за присвоено ДДС

Бившият затворник от времето на комунизма Янчо Таков, син на червеното комунистическо величие Пеко Таков, е съветник на депутата от БСП Тома Томов, научи ексклузивно bgjournal.info.

Таков, който генерално не разбира от абсолютно нищо, днес се изживява за политически гуру. Първо, той успешно навря единия си син в редиците на Столетницата, като го на направи общински съветник от БСП, а днес превърна и самия себе си в политически такъв.

Нека припомним, че срещу Янчо Таков тече дело в Специализирания съд за присвоено ДДС . Делото е срещу Димитринка Фурнаджиева, която купува преди време фалиралата фирма на Янчо Таков. Компанията тогава беше в дълг от около 4 милиона лева към голяма българска.

Самият Таков пък има едва 8 години трудов стаж, но това не му попречи да взима пенсия по висока от тази на бившата му съпруга Лили Иванова, която прибира от НОИ едва 135 лв.

Напоследък Таков предпочита компанията на евреите, като дори посещава синагогата в столицата, без самият той да е евреин, като твърди, че именно майка му е в дъното на спасяването на евреите в България.

Наскоро експрезидентът Петър Стоянов коментира в ефир, че е пълна подмяна на историческата истина, твърдението на фамилия Такови, че майка им Вълка Горанова има нещо общо със спасяването на евреите.

Известен факт е, че Антон Тодоров отдавна държи досието на Тома Томов в чекмеджето си, като чака единствено удобен момент да го извади на бял свят.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Помощникът на атентатора от Сарафово е бил 2 месеца в Несебър

  Помощникът на атентатора на летище Сарафово е бил на квартира в Несебър близо два месеца. Мегаделото за атентата се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.

  „В деня на атентата той си беше платил нощувката, но не се върна…По това време в Несебър вървяха датски и български студенти да търсят нощувки, квартири и в първия момент като го погледнах помислих, че е студент – добър ид, с раничка, типично по студентски. Говореше много добре английски… Всяка сутрин в 9 часа излизаше, следобед различно се прибираше", разказа Николинка Андреева, собственик на семеен хотел в Несебър.

  „Той си беше абсолютно обикновен турист. Аз не можах да разбера, че неговите документи са фалшиви... канадски паспорт, плати си, поиска даже по-евтина кола. По никакъв начин не изглеждаше притеснен, много лъчезарен, много усмихнат, приятелски настроен”, спомня си Стоянка Тодорова, служител в туристическа фирма.

  „Съмнителен турист, защото каза, че дошъл да си търси жена в април месец – нали знаете, че туризма още не е почнал в април месец, какви жени ще намери? Каза, че бил евреин, пък се оказа че не е”, коментира Жеков.

  Мегаделото за атентата в Сарафово се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Марин Марковски: Делото на Иванчева е низ от примитивни компромати, умишлено са й нацапали ръцете, за да "светне"

  „Делото на Иванчева е низ от компромати, които са примитивни. Няма нито една среща между моята клиентка и бизнесмена Ваклин. Тя се е държала хладно с него, а основният свидетел Дюлгеров призна за това. Тук прокуратурата не можа да събере доказателства. Когато Дюлгеров е поставил парите в колата, какви са гаранциите, че ги е поставил пред погледите на кметицата и на заместничката ѝ?“, заяви пред БТВ адвокат Марин Марковски, който е защитник на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева.

  „Има много хора, които искат да съдят Иванчева, защото иска да прави предимно градинки, а не да строи блокове. Впечатлен съм от реториката на прокуратурата, която твърди, че свети като коледна елха. Иванчева не е била осветена. По протокол единствено има 2 кв. см от ръката ѝ, на които има химическо вещество. Тя е писала обяснения върху лист, върху който са броени белязаните пари. Освен това, под носа ѝ е имало от същия прах. На записите се вижда как полицайка ѝ запушва устата. Няма СРС, в което Иванчева е казвала Ваклин да падне на колене“, каза още Марковски.

 • Четвъртък, 03 Май 2018 11:09
  Ново начало за делото срещу Веселин Марешки за рекет и телесна повреда

  Варненският окръжен съд даде ход на делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха за увреждане на имущество. Срещу зам.-председателя на Народното събрание е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник. 

  Според обвинението, в периода 9.10. -16.11. 2014 г. наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да плаща на подсъдимите наем от 10 000 лева, вместо на наемодателя Тони Д., с когото имал договорни отношения и който, като бивш съпруг на Красимира Колева, е получавал наем за общо две заведения. Красимира от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не успяла по съдебен път, тя потърсила съдействие от бизнесмена Веселин Марешки, твърди обвинението. След като Асен не започнал да плаща наем на подсъдимите, двамата предприели действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, довели до събарянето й.

  Впоследствие, след искане на Красимира, било прекратено и електрозахранването в обекта. Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията на ул. "Студентска" се надявал, че в качеството си на длъжностно лице той ще помогне за разрешаване на конфликта между него и Веселин Марешки, довел до спиране на електрозахранването и събарянето на конструкция на лятната тераса с тента.

  Днес първи беше изслушан пострадалия Асен Миланов. Той разказа в съда как Костадин Костадинов се отзовал на ул. „Студентска“ след няколко негови обаждания в търсене на съдействие и съвет. Пред съда обясни, че конфликта между Веселин Марешки и Костадин Костадинов възникнал, след като общинският съветник видял, че собственика на аптечна верига го снима с телефона си и той решил да направи същото. Тогава бизнесменът се приближил изненадващо и го ударил с юмрук в лицето, обясни Асен Миланов.

Оставете коментар