Събота, 26 Май 2018
Четвъртък, 10 Май 2018 12:56

Зам.-кметът на Ловеч е в тежко състояние - с два счупени крака и множество травми

Състоянието на пребития заместник-кмет на Ловеч Цветан Георгиев е доста тежко - с два счупени крака е и множество травми.

Контактен е и вече е приведен за по- нататъшно лечение в болница в Плевен. Според медици той е имал късмет, че счупванията не са малко по-нагоре, което е можело да доведе до трайна инвалидизация,съобщава 24 часа.

Георгиев беше пребит от мъж с черна маска пред дома му тази сутрин.

"Грубо посегателство - не става дума само за заплаха, това е опит за убийство. Грубо, безцеременно, примитивно и дивашко поведение - така мога да го окачествя", каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова по повод нападението над заместника й.

Според Маринова Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител.

"Когато си последователен в действията си, това са последствията", каза още тя.

Освен това Маринова съобщи, че има подадени няколко сигнала от общинското ръководство до прокуратурата, свързани с незаконен дърводобив. Спрямо Георгиев пък били отправени неколкократно заплахи - вербални, директни и индиректни. Така, че сегашното посегателство определено било свързано със служебните му задължения.

"Ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип, много е сбъркал", категорична е Корнелия Маринова.

48-годишният Георгиев е заместник кмет от 3 години. Преди това е заемал същата длъжност в община Угърчин 10 години. Отговаря за ресорите общинска собственост, икономическа политика, финанси и местни приходи.

"Инцидентът няма да попречи на отбелязването на празника на града утре", увери кметът Маринова. А честванията щели да протекат и в негова подкрепа.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:56
  Ето го бияча на дете от скандалния интернет клуб!

  BIG5 откри снимка на бияча, който премаза непълнолетно момче в столичния интернет клуб "Плей хъб" в квартал "Хладилника". Става въпрос за Мъро, който е брат на Димитър Ангелов едноличен собственик на фирма "Хелти Деск" ЕООД, чиято собственост е клубът. На 7-и май той преби брутално 15-годишно момче. Майката на тийнейджъра Милена Михайлова ще съди извършителя. От полицията обаче, както често се случва, са заринати от работа и са казали на майката да чака 1 или 2 месеца, за да си свърши работата разследването. В клуба има камери и не става ясно защо са им на полицаите толкова процедури и безкрайни срокове.

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:56
  Шофьорът, който уби дете край Ловеч, бе пуснат на свобода

  Според наблюдаващия прокурор няма основания за арест на 27-годишния водач

 • Четвъртък, 10 Май 2018 12:56
  Кола прегази дете и избяга

  Инцидентът е станал край Ловеч, 13-годишното момче е загинало

Оставете коментар