Петък, 17 Август 2018
Понеделник, 28 Май 2018 13:40

bTV: В Созопол вчера температурата е била 2324 градуса!

Защо медията разпространява фалшиви новини?! Кметът Панайот Рейзи знае ли?!

Обедната метеорологична прогноза на bTV от вчера, докара пот и масови изгаряния по челата и мозъчните кори на хиляди българи, след като частната телевизия съобщи, че днес температурата в Созопол ще бъде 2324 градуса!

Това ясно се вижда от снимката на която Христина Балинска показва температурните амплитуди през вчерашния ден.

Новината естествено докара паника сред жителите на района между Малко Търново и Бургас, които поискаха 73 хладилни камиона помощ, от кметовете на близките общини.

Защо обаче медията разпространява подобни фалшиви новини, най-вероятно предстои да разберем от следващото интервю на Антон Хекимян с Цветан Цветанов.

Въпрос на BIG5: От БАН да обяснят катаклизмите и защо при 2324 градуса, температурата на морската вода е само 21? Как се получава подобен феномен? 

Nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 28 Май 2018 13:40
  Маргарита Михнева към Румен Петков: Вие май не помните доста неща от периода, в който бяхте министър на МВР

  "Де да беше Пеевски виновен. Да, ама не е. Този път задачата е по-сложна господа политици", каза журналистката пред BIG5, коментирайки казуса с Митьо Очите и последващата реакция пред bTV на ексвътрешния министър Румен Петков

 • Понеделник, 28 Май 2018 13:40
  Областен на Цветанов с грандиозен гаф, на път е да вкара страната в скандал с Турция

  Областният управител на Търговище Митко Стайков е на път да сътвори грандиозен скандал с най-големия турски холдинг у нас. Близкият до Цветан Цветанов Стайков се намеси в спора за кетъринг в турския холдинг Шишеджам. Поводът са подадени жалби от страна на служители на фирмата за кетъринг „Ашсан Индустриален Кетъринг” ЕООД, която обслужва стъкларския завод след спечелена обществена поръчка.

  Сигналите са свързани със системни нарушения на трудовото законодателство и лоши хигиенни условия в кухнята на фирмата, която осигурява ежедневно храна за 2500 служители на Шишеджам. В тази връзка областният управител предприе незабавни мерки, като сигнализира институциите. От фирмата и от консорциума са изумени от методите на областния шеф, който е започнал да се изживява като Валери Симеонов и да се меси в работата на институциите. Преди фирмата за кетъринг да спечели конкурса местна компания храни работниците. От "Шишеджам" обаче преценяват, че ще се възползват от услугите на "Ашсан Индустриален Кетъринг". От фирмата са се обърнали за помощ в Турция заради опита да ѝ се отнемат правата чрез административни хватки и доноси.

  Служители от "Шишеджам" коментират пред BIG5, че нямат никакъв проблем с храната и са доволни и също не разбират защо Стайков се бърка в частни взаимоотношения между фирми. По върховете на ГЕРБ са бесни на самоинициативите на областния си управител, който на практика подлива вода на един от най-големите консорциуми на Балканите, който е инвестирал милиарди у нас. Предполага се, че най-вероятната причина за действията му е опит да се защитят интереси на родни фирми, които да изхранват 2500-те работници. Интересен е и фактът, че проблемът поставят депутатите от ДПС Танер Али и Имрен Мехмедова, както и шефката на общинския съвет Хатидже Алиева и зам.-кметът Емине Якубова.

 • Понеделник, 28 Май 2018 13:40
  Цветанов се уреди с леко крив свой портрет. Сам се хвали в мрежата. България ликува!

  Фен на шефа на ПГ на ГЕРБ от Сопот е автор на картината

Оставете коментар