Сряда, 24 Октомври 2018
Неделя, 10 Юни 2018 11:46

СКАНДАЛ! Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров определи русофилите за олигофрени!

Това ли е позицията на партия ГЕРБ?

Бившият депутат от ГЕРБ и дясна ръка на лидера на ПГ на партията Цветан Цветанов, Антон Тодоров публикува тест, чрез който можело да се установите дали човек е русофил или обикновен олигофрен. Според "шегаджията Тони", който не могат да търпят дори негови партийни колеги, тестът с 15 въпроса можел да даде отговор на сакралната тема, която повече от век мъчи българското общество, пише сайта faktor.bg.

ТЕСТ

Русофил ли си?

1. Руска кола ли имаш/караш?
2. Говориш и пишеш ли на руски свободно, без грешки?
3. Децата ти учат ли в Русия?
4. Държиш ли спестяванията си в рубли, в руска банка?
5. Ползваш ли руски смартфон?
6. Ползваш ли руски компютър?
7. Почиваш ли ежегодно през лятото на Балтийско море, а през зимата в Камчатка?
8. Ти и семейството предпочитате ли руско облекло, аксесоари, обувки, парфюми, стоки?
9. При сериозно заболяване в Русия ли ще заминеш на лечение?
10. Можеш ли да изброиш по петима художници, архитекти, композитори, писатели с техните произведения от дореволюционна Русия ( без справка в Google, защото не е руски)?
11. Можеш ли да изброиш пет постижения и изобретения на руската наука и нови технологии със световно значение и ежедневно приложение от последните 20 години?
12. Можеш ли да изброиш 5 световноизвестни руски търговски марки, ползвани в целия свят?
13. Пишеш ли повече в руския Вконтакте, отколкото в американския Фейсбук?
14. Имаш ли вещи и предмети у вас, на които пише "Сделано в России" / Мade in Russia?
15. За последните 10 години повече пъти ли посети Русия отколкото държави от ЕС?

Отговори:

Ако гордо твърдиш, че си русофил, но нямаш повече от един отговор "ДА", то ти не си русофил, а просто олигофрен.

Източник: faktor.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 10 Юни 2018 11:46
  Джон Болтън оценява като "много изчерпателни и продуктивни" разговорите с Путин

  Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Джон Болтън оценява като "много изчерпателни и продуктивни" разговорите в Русия.

  Американският съветник по националната сигурност Джон Болтън във вторник определи като "продуктивни" разговорите с президента Владимир Путин и други руски представители по време на двудневно посещение в Москва, предава AFP, цитирана от „Фокус”.

  "Имах серия от много изчерпателни и продуктивни дискусии", каза той на пресконференция след посещението, проведено след заканата на американския президент Доналд Тръмп, че ще излезе от Договора за ядрените ракети със среден и по-малък обсег с Русия.

  Срещата с Путин е продължила 90 минути и е засегнала конфликта в Сирия и изборите, както и решението на Тръмп за излизане от Договора с Русия от 1987 година.

  "Обсъдихме продължаващата ни загриженост за руската намеса в изборите и защо това беше особено вредно за руско-американските отношения, без да доведе до нищо в замяна", каза той.

  "Имахме продължителни разговори за въпросите, свързани с контрола на въоръженията, новия стратегически пейзаж и Договора от 1987 година".

  Болтън по-рано каза, че Тръмп е искал да се срещне с Путин, когато двамата се намират в Париж на 11 ноември за честването на края на Първата световна война. По време на пресконференцията той съобщи, че се правят договорености за тази среща. 

 • Неделя, 10 Юни 2018 11:46
  Буруджиева: Трудно е да просъществува коалиция с безотговорни партньори

  Няма да е учудващо, ако ГЕРБ поискат избори за парламент.

  Трудно е да просъществува коалиция с безотговорни партньори. Това каза за сутрешния блок на радио „Фокус“ политологът Татяна Буруджиева за поведението на вицепремиера Валери Симеонов и това как отношенията в малката коалиция ще се отразяват на голямата.

  Тя обясни, че ГЕРБ преживява третото си управление с проблем в поведението на партиите от „Обединени патриоти“. „ГЕРБ ще имат голям проблем с поведението на партиите от ОП, защото това не са властови партии, а такива, които би трябвало да стоят постоянно в опозиция, защото там е силата им. Там е по-приемлива риториката и поведението им. В управлението поведението на патриотите доказва, че мястото им не е там. Те не разбират какво е значението на властта освен повърхностната и страна свързана с взимането на постове“ каза Татяна Буруджиева и обясни, че от разединението няма печеливши.

  Тя каза още, че след този скандал политиците трябва да разберат, че гражданите не са им политически противници. Протестите дават възможност на управляващите да вземат правилни решения, защото чрез тях хората казват на глас проблемите си. Засилва се впечатлението, че когато премиерът го няма всички правят каквото им хрумне. Както и да се реши проблема с вицепремиера Валери Симеонов, това ще се отрази на управлението, добави тя. Според нея няма да е учудващо, ако ГЕРБ поискат избори за парламент.

 • Неделя, 10 Юни 2018 11:46
  Боян Чуков: Оттеглянето на САЩ от договора за ракетите е трагедия за Европа

  Независимо как се казва президентът в Белия дом, американската стратегия е една и съща, тактиката е различна, а Доналд Тръмп е изключително последователен, ако се има предвид американската стратегия. Това каза в предаването "12+3" международният анализатор Боян Чуков. Той коментира заявката за оттеглянето на САЩ от международния договор за ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег на действие, подписан през 1987 година от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов.

  В случая Америка прави нов преглед на своите съюзници, партньори и противници, смята Чуков. "Трагедията е за Европа. С оттеглянето на САЩ от този договор, военният блок НАТО става безсмислен. Германците, поляците, румънците (които не го осъзнават много, но французите го разбират много добре) – цяла Европа се превръща в бойно поле, където на първо място ще бъдат ударени европейците и навсякъде, където е разположено американско оръжие, именно с тези ракети със среден радиус на действие. Тоест шансът да оцелее Европа е нулев. Ако, не дай Боже, се стигне до термоядрена война, първата, която ще бъде изпепелена като територия, е европейската", отбеляза Чуков. 

  "2007 година Сергей Иванов като руски министър на отбраната казва, че този договор е реликва от Студената война, през 2013 година президентът Путин също намекна в тази посока", припомни анализаторът.  

  Боян Чуков подчерта, че договорът в момента касае само САЩ и Руската федерация и не касае Китай, който в тази категория ракети е водещ в света и е "много по-добре, отколкото едната или другата т.нар. "свръхядрени сили".

  Президентът Тръмп работи много мощно с американския военно-промишлен комплекс и още в бюджета на Пентагона за 2018 са  предвидени 59 милиона долара за разработка на този клас оръжия, поясни анализаторът. „Тоест, всичко това е много предварително подготвено и не изненадва абсолютно никого“, изтъкна Чуков.

  Източник: БНР

Оставете коментар