Сряда, 24 Октомври 2018
Сряда, 05 Септември 2018 08:04

Кметове се обявиха в подкрепа на Николай Нанков

Градоначалниците на Димитровград, Ивайловград, Сатовча и Разлог се застъпиха за регионалния министър.

Подкрепата за регионалния министър Николай Нанков от страна на кметове на различни общини продължава. Пред Kmeta.bg градоначалниците на 4 общини заявиха, че работят много добре с регионалния министър и са категорично против неговата оставка. Основното притеснение е, че при смяна на министъра ще се стигне до забавяне на подготвени и одобрени проекти, тъй като много неща зависят от министъра.

Регионалният министър Николай Нанков подаде оставка заедно с колегите си Валентин Радев и Ивайло Московски, като така те поеха политическа отговорност след тежката катастрофа с автобус край Своге, в която загинаха 17 души.

„Твърдо заставам зад министър Нанков, защото във времето, в което той беше в изпълнителната власт показа, че е коректен партньор, на който може да се разчита. За мен беше удоволствие и като заместник-министър и министър да работя с него“, заяви кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му тази оставка е прибързана и трябва да се помисли сериозно върху нея.

„Общините основно комуникират с министерството на регионалното развитие и благоустройство и мисля, че ако министър Нанков напусне това министерство - ще бъде загуба не само за правителството, но и за българските общини, които масово го подкрепят“, каза кметът в качеството си на зам.-председател на Националното сдружение на общините.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова също заяви подкрепата си за Нанков заради добрата работа, която е свършена досега. „За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи разрешение по един от многото сериозни проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на активността му и влизането в проблематиката ние в момента подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград", заяви тя. Тя е категорична, че е добре да се премисли дали да се приеме оставката на Нанков.

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който е от ДПС, също подкрепя министъра на регионалното развитие и благоустройството и е против освобождаването му от поста.

„Работим перфектно с този министър. Винаги разговаря открито с нас, има чувствителност към проблемите на общините, към малките населени места. Благодарение на него се стигна до отпускането на сериозна финансова сума за укрепване на свлачището в село Плетена. Той разбра, че са застрашени здравето и живота на десетки хора и на момента предприе необходимите стъпки за решаването на този голям проблем в селището”, твърди кметът.

За кмета на Разлог Красимир Герчев регионалният министър не само има необходимата експертиза за своя пост, „но и в човешки план впечатлява“. „Готов е винаги да чуе думата ни, да дискутира с нас нещата и да реагира, за да ни окаже съдействие. Вярвам, че има квалификацията и възможностите да помогне и за стигането до истината за трагедията край Своге”, каза градоначалникът на Разлог.

Той е категорично против приемането на оставката на министъра. „Той е наш регионален министър, с който ние, кметовете, работим много добре. Това ще го потвърдят и колеги от други политически партии, което е достатъчно висока оценка за професионализма, компетентността и качествата на министър Нанков“, каза Герчев.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 05 Септември 2018 08:04
  Правителството не трябва да пада, заяви Каракачанов

  Мисля, че правителството не трябва да пада. Това каза пред журналисти вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, помолен за коментар.

  "Всички ме сочат мен и казват от Каракачанов зависи. Понеже днес говорим за 125 г. ВМРО, в историята ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията", изтъкна Каракачанов. Той уточни, че днес следобед има коалиционен съвет с колегите си от Обединените патриоти, на който задълбочено и конструктивно ще обсъдят въпроса с евентуалната оставка на Валери Симеонов.

  Оставката на вицепремиера бе поискана от съпредседателя на ОП и лидер на "Атака" Волен Сидеров. За оставката му настояват и протестиращи майки на деца с увреждания, които се почувстваха обидени от негово изявление. Вчера Симеонов заяви, че би подал оставка само ако му я поискат едновременно трима души - председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Борисов пък каза, че ако поиска оставката на Симеонов, ще предизвика катастрофа в управлението.

  "Една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви настроения. Оттук нататък губим много време. И вместо да се занимаваме с нещата, които са заложени в програмата на Обединени патриоти - по темата с нелегалната емиграция, битовата и циганската престъпност, демографската криза, година и половина се занимавам с глупости. Честно казано, стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой иска да се кара, да се кара. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, влязъл съм в политиката да върша някаква работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя", коментира днес Каракачанов, цитиран от БТА.

  Протестиращите майки се борят за правата на своите деца и мисля, че правителството направи много за тях - допълнително 150 млн.лв. Ако аз получа 150 млн.лв. за армията, ще бъда щастлив, допълни той.

  Каракачанов участва в церемония по честването на 125 год. от създаването на ВМРО и в поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия.

  nbox.bg

 • Сряда, 05 Септември 2018 08:04
  Румен Радев: Безконтролната власт ражда цинизъм

  "България не само заседна на дъното на Европа, но по ключови показатели се нареждаме до държави от субсахарска Африка и, ако търсим работеща формула, трябва да си дадем представа защо и как стигнахме до тук".

  "Безконтролната власт ражда цинизъм. С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората". Така президентът Румен Радев коментира в Пловдив искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му за майките на деца с увреждания.

  Държавният глава заяви, че с цинизъм не може да имаме ефективно управление и не може да се мисли за проблемите на хората.

  „Това, което виждаме в момента е, че цялата енергия сега ще се фокусира върху личността на Валери Симеонов, а това не решава проблема с липсата на контрол и цинизъм“, добави Радев.

  Президентът е в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", където пред студенти изнесе лекция на тема "Ценности, лидерство, образование в демократичното общество".

  Пред младите хора Радев заяви още:

  "България не само заседна на дъното на Европа, но по ключови показатели се нареждаме до държави от субсахарска Африка и, ако търсим работеща формула, трябва да си дадем представа защо и как стигнахме до тук".

  По думите му в институциите трябва да влязат безкористните, а днес имаме проблем точно с това.

  "Апелирам към вас студентите: България има нужда от интелигентни млади хора, бъдете свободни", допълни президентът.

 • Сряда, 05 Септември 2018 08:04
  Красавицата от “Сблъсък” Алина Дуарте: Още когато обиди руския Патриарх, стана ясно, че Валери Сименов е човек, който може да помете собствената си майка, за да помете след това и вас

  „Моите уважения, но “скандалът с майките” трябваше да се случи, за да прогледнете. Човек, способен да нарече с куп обиди патриарх на страна като Русия, ще помете собствената си майка, за да прегази и вас”, пише Алина Дуарте във фейсбук профила си.

  Ето целия текст на:

  "Всички, които ме познават малко или много, знаят, че от политика въобще, АМА ВЪОБЩЕ не се интересувам. Не ме касае кой е на власт, а и да ме касаеше, нямам какво да направя. 

  Вашата държава не ми позволява да гласувам, защото съм чужденец със статут на постоянно пребиваване. Така съм от 11 години, като преди това живях направо нелегално – без ЕГН, без паспорт, без лична карта – нищо. Единственото нещо, което ме удостоверяваше като гражданин, беше бележка, която ми се издаваше на всеки 6 месеца, срещу 500 лв. “данък пребиваване”.

  Плащам си всички осигуровки, сметки и данъци редовно (както и “данък-куче”) и не се оплаквам от нищо, въпреки неудобствата.

  Но защо ви разказвам всичко това?

  Сега ще ви кажа.

  Когато Негово Светейшество – руският патриарх Кирил гостуваше тук, всички вие бяхте много доволни от изказването на Валери Симеонов във всевъзможни медии срещу духовника, който по никакъв начин не бе обидил президента или въобще страната.

  Патриархът беше разбран погрешно, но думите на Валерко бяха удобни и направо го заобичахте. Още тогава ви казах, че този човек не е читав! Каквото ще да се случва, срещу духовно лице от такъв чин, никога не може да се застава, особено с такъв тон и ненормативна лексика!

  Самият Румен Радев бе достатъчно разумен да приеме с достойнство една забележка, да се извини за нея и повече да не коментира. Нямаше нужда от кирливи адвокати да се намесват на всяка манджа, както винаги.

  Та, моите уважения, но “скандалът с майките” трябваше да се случи, за да прогледнете. Човек, способен да нарече с куп обиди ПАТРИАРХ на страна като РУСИЯ, ще помете собствената си майка, за да прегази и вас.

  Казах каквото имах..."

Оставете коментар