Четвъртък, 13 Декември 2018
Неделя, 23 Септември 2018 12:54

Марешки предложи да одържавим фабриките на Миню Стайков в Карнобат. Аз пък предлагам да одържавим мозъка на аптекаря. Ave idiotas!

Марешки е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, "аз бех тук. весо. 2018 г", а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия. Той е аватар на Вълко Червенков, пише Васил Петев

 

Както е добре известно, когато се обиждаме взаимно с думичката "селянин" ние обикновено нямаме предвид географския произход на даден човек, а по-скоро неговото интелектуално и духовно тесногръдие, неговата бедна база знание върху която селянинът смело гради своите кухи, а често и абсурдно опасни съждения.

В този ред на мисли, Марешки е класически селянин. Той е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, "аз бех тук. весо. 2018 г", а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.

Но дори и да сме слепи за гаврата на Вселената по лицето на бизнесмена от Варна, дори и да сме глухи за членоразделното му авторитарно фъфлене, ние все пак трябва да се освестим, когато този "Вълко Червенков на новото време" започне да предлага своите летливи органични решения по въпроси касаещи общото ни бъдеще.

Казвам това не само защото преди малко прочетох, че рекламното лице на диезапама у нас предлага да бъдат одържавени фабриките на Миню Стайков в Карнобат, но и защото ясно усещам, че отново ококорено тичаме в посока на партийно-фанатизираната държава и нейните псевдоспасителни хрумки, така популярни в государства като Иран и Северна Корея.

Разбира се, Марешки далеч не е единствения подобен идеолог на ниското чело у нас. Всички знаем, че конкуренцията в тази посока е убийствено жестока. Проблемът е, че се намираме в гранична зона, а оградата както знаем я няма. Сиреч, ако веднъж допуснем селяните да прекарват безраборно бежанци, под формата на подобни "революционни" идеи, то е въпрос на малко време и ние да приемем шериата на ортодоксалните малоумници и задълго да затръшнем пред себе си вратата към авеню Ниел и света на цивилизованите мисли заложени преди 300 и кусур години от дедо Монтескьо.

Затова предлагам следното. Да одържавим Марешки. В името на Марешки. И в името на всички селяни.

Ave idiotas!

Васил Петев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Септември 2018 12:54
  Злото е нашата памет

  Бруталното убийство на самотната възрастна жена на Никулден е нашето истинско лице

 • Неделя, 23 Септември 2018 12:54
  СДС има реален шанс да влезе в управлението на домсъвета на блока на Спас Гърневски

  Една торта стига да нахрани цялото "дясно", пише Васил Петев

 • Неделя, 23 Септември 2018 12:54
  Да го ядат акулите "Графа"!

  Давам си ясна сметка, че ако не бе изгорял старият цирк, днес той щеше да се казва „Стефан Софиянски” и вътре щеше да се разиграва приватизационна лотария.

  Но пък да си вземеш за кмет Йорданка от Самоков, след като вече добре знаеш поучителната история на Косьо Самоковеца, е меко казано проява на малоумие.

  В тоя ред на ъндърграунд мисли считам, че е крайно време да приемем някакъв ротационен принцип на управление на този изстрадал от провинциална олигофрения град.

  Разбирам, че сега готвят за кмет на София Мая от Кюстендил, в което няма нищо лошо, да не говорим, че няма и нищо хубаво. Но нека дадем право и на други населени места да ни предадат тайното учение на туршията в градски условия.

  Освен това, Самоков и Кюстендил са стари висаджийски бастиони, което пък означава, че сикаджиите стоят някак неуместно извергнати от управленските лостове на столицата.

  Нека дадем шанс и на Смолян да се изгаври с „Графа”. Аман от акули! Нека сложим гремлини по "Витошка". Защо не?! Какво лошо има?

  После ще си изберем и столичен кмет от Полски Тръмбеш. А след това от Горна Оряховица. Накрая, разбира се, ще "чузнем" и един представител от Злокучене. Е така - за разкош, равноправие и самочувствие на бизнесмените от Разград.

  Прокопиев, например, въпреки, че е истински потомствен аристократ, едва ли знае, че на метри от ул."Иван Вазов", където се намират любимите офиси на изданията му, точно на злополучния "Граф", навремето имаше сладкарница с името "Ну, погоди". Дет се вика, брутално съветско влияние насред столица, бич за подрастващите любители на скалички!

  Щото, ако знаеше това, Прокопиев нямаше да стои безучастен. Щеше веднага да предложи за градоначалник най-големия дребен човек в политиката Атанас Атанасов, за да посипе и той естетическа мас от идеи, придобити по време на ранното му детство в село Батин, върху тоз многократно изнасилван град.

  Щото няма съмнение, че Атанасов веднага щеше да изшиба един културно-контра-разузнавателен център на "Графа" с невинното име "Том и Джери". 

  Абе, искам просто да кажа, че столичната управленска простотията е многолика. Както в географски, така и в политически аспект.

  Главният архитект - от Плевен, кметът - от Самоков, "витошкият гуру" Тома Белев - от Кърджали.

  Ама, така ще е. То в София вече няма софиянци, така че майната му.

  Да го ядат акулите "Графа"! Като е селянин.

  Снимка на Vasil Petev.

  автор: Васил Петев

Оставете коментар