Сряда, 08 Юли 2020

Сряда, 24 Октомври 2018 10:28

Кънчо Стойчев: Огромното социално напрежение създава токсична среда

Натрапването на личности и скандалите около тях, изместват фокуса от истински важните обществени проблеми.

Основната цел на премиера Бойко Борисов е изкарване на пълния 4-годишен мандат, това е и причината за непоисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, смята социологът.

Скандалите в управляващата коалицията ще продължат, смъквайки легитимността и авторитета й в обществото. Това каза за сутрешния блок на радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.

По думите му основната цел на премиера Бойко Борисов е изкарване на пълния 4-годишен мандат, това е и причината за непоисканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Огромното социално напрежение създава токсична среда, в която всеки скандал не е последен, не е и забравен, обясни той.

„Абсурдът, в който живеем е, че непрекъснато се обявяват някакви успехи, някакъв ръст, някакъв напредък, Европа не може да живее без нас, ние оправяме всички международни и световни проблеми, а всъщност България е последна по най-ключовите показатели. Първи сме по смъртност, по намаляване на населението, по групи, застрашени от бедност – ето това противоречие насажда тази отровна атмосфера в обществото и то не може до безкрай да продължи“, обясни Кънчо Стойчев.

Той коментира още, че натрапването на личности и скандалите около тях, изместват фокуса от истински важните обществени проблеми. Трупаното социално недоволство ще избухне, ако призивът на гражданите за незабавни реформи не бъде чут, каза още социологът.

nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар