Сряда, 24 Юли 2019
Неделя, 04 Ноември 2018 09:43

В Благоевград готвят протести срещу цените на горивата

От Съюза на българските транспортни работници изразяват недоволство и срещу рязкото поскъпване на живота.

Граждани и членове на Съюза на българските транспортни работници тръгват на протест срещу цените на горивата, рязкото поскъпване на живота и неадекватната компенсация на доходите от идната година. 

Началото на протеста е обявено за 11 часа, а сборният пункт е паркингът на Югозападния университет.

Автоколоната ще премине през града до главен път Е-79. Очаква се пътната артерия да бъде блокирана, информира БНР.

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 04 Ноември 2018 09:43
  Скок на горивата, ако толтаксите са в акцизите

  Толтаксите да бъдат включени в акцизите на горивата предлагат двама бивши министри от БСП, които нито са финансисти, нито са специалисти по транспорт, нито по ИТ, а в момента дори не представляват по никакъв начин и партията.

 • Неделя, 04 Ноември 2018 09:43
  Вътрешният министър: У нас няма условия за мафия

  Полицаи протестират за по-високо заплащане на нощния труд в деня на 140-годишнината от създаването на ведомството

 • Неделя, 04 Ноември 2018 09:43
  Туристка плати 70 лв. за чадър на плаж „Каваци”

  При по-старите концесионни договори няма ограничение на максималната цена за чадър и шезлонг. Това заяви пред БТВ началникът на отдел „Контрол на концесионната дейност” към Министерство на туризма Василка Цанева. Думите ѝ са по повод касовата бележка за 70 лв. за чадър на плаж „Каваци”, която предизвика възмущение в социалните мрежи. Тя допълни, че непрекъснато се правят проверки на концесионерите на българските плажове.

  „Проверките са много строги, от 1 юни до 1 юли минаха първите проверки и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. Пазарът определя цените. Има разнообразие от плажове – някои са с нови договори, други са със стари”, посочи Цанева и допълни, че инспекторите следят стриктно на плажовете да са със 50% свободна зона за разполагане на плажни принадлежности.

  Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)


  По думите на Константин Занев от Институт за анализи и оценки в туризма, цените за чадър и шезлонг не са нормални. „Виждаме как българина има едни очаквания за лоялност към Гърция, а не към България. Защото там знае какво ще получи за парите си и какво качество ще получи. В България никога не знае какви нови промени ще има. Започваме да губим българския турист”, коментира той.

  Представителят на Министерство на туризма заяви, че има и по-евтини цени за чадър и шезлонг, като даде пример с плажа „Бургас-Север”, където цента 1,20 лв., а на „Поморие-Централен” – 3,60 лв. „Когато се прави сравнение е редно то да се прави между големите курорти в Гърция и България, между малките населени места в Гърция и у нас”, каза Цанева.

  Експертът допълва, че и у нас вече се въвежда практиката да не се плаща за чадър и шезлонг, а де се консумира храна и напитки към определено заведение, което предлага сянка. Константин Занев посочи, че е необходима устойчива концепция за развитие на туризма и адекватни цени. „Всичко е свързано – заведения, плажове. Ние разчитаме от 10 юли до 15 август да направим целия си летен сезон. Всички разчитат да изкарат много пари. В Гърция обаче има един дълъг сезон, който е свързан с добро промотиране и маркетинг. Нашият туризъм беше на автопилот”, посочи Занев.

  Снимка: БТВ

Оставете коментар