Неделя, 31 Май 2020

Вторник, 06 Ноември 2018 07:54

Уволниха дисциплинарно от ВТУ зам.-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов

В съобщението на университета се прави внушение, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконните учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ.

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов е бил дисциплинарно уволнен като преподавател във Великотърновския университет, защото не си изпълнява задълженията във висшето училище. В съобщението на университета се прави внушение, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконните учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ. Това стана ясно от съобщение на сайта на университета.

В съобщението, подписано от ректора проф. Христо Бонджолов, се прави внушение, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконните учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ.

Пред БНР заместник-правосъдният министър проф. Николай Проданов заяви, че е научил за дисциплинарното си уволнение от свои студенти и от сайта на университета.

„Моето име се намесва по един недопустим начин в проверка, която се извършва от прокуратурата спрямо действия, извършени от ръководството на университета. И се правят недопустими инсинуации за това, че аз, едва ли не, в качеството си на заместник-министър на правосъдието бих могъл да упражня някакво въздействие,“ каза проф. Проданов. Той се зарече да обжалва заповедта за уволнението си по съдебен път.

В биографията на проф. Проданов, публикувана в сайта на Министерството на правосъдието, има следната информация за преподавателската му дейност в университета:

Проф. Николай Проданов е преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от 1986 г. Доцент (2003), професор по „История на правото“ в катедра „Публично-правни науки“ на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2016).  Зам.-декан на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2011-2014). Зам.-ректор по научното и кариерно развитие на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2014-2016).

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар