Вторник, 19 Февруари 2019
Сряда, 28 Ноември 2018 09:27

Слугинажът на управниците ни доведе дотам, да клечим пред Ердоган да ни пусне газ!

 „Този бюджет не гарантира икономическо развитие на България и прилича на безпилотно летене”, отсече Румен Гечев

 

"Противно на интересите на българския народ губим милиарди. Защо само българската държава да не може да участва в ядрен проект? Всички други си защитават икономическите интереси, за разлика от нас“.

„В България бюджетът са приема по един удивителен начин. Правителството го внесе в последния възможен ден и го претупа за 4 дни. Той се хвърли в последния момент. Не е нормално да стоим до малките часове, докато другите народи си приемат бюджетите спокойно”.

Това каза депутатът от БСП Румен Гечев в ефира на bTV.

„Шокираща практика е да се предлагат промени в ДОО накрая. Този бюджет не гарантира икономическо развитие на България и прилича на безпилотно летене. В него не се стимулира растежа на икономиката“, подчерта той.

Гечев не спести критики и към проекта „Белене“: „Може да се окажем в ситуация нашият премиер да изпрати поздравителна телеграма за новата атомна централа на Турция”.

„Слугинажът на българските управници доведе до това да клечим пред турското правителство, за да ни пусне газ. Противно на интересите на българския народ губим милиарди. Защо само българската държава да не може да участва в ядрен проект? Всички други си защитават икономическите интереси, за разлика от нас“.

 nbox.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 28 Ноември 2018 09:27
  Димитър Гърдев: България не трябва да позволява да бъде използвана за провокатор

  Подготвя се нов санкционен списък точно в момент, когато България се опитва да си извоюва газова връзка

 • Сряда, 28 Ноември 2018 09:27
  Корнелия Нинова предлага на БСП да напусне парламента

  Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и отстъпете пътя за предсрочни избори, призова председателят на БСП Корнелия Нинова и предложи парламентарната групата на „БСП за България” да напусне парламента. Това стана по време на провеждащия се днес Национален съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът.

  Мотивите на Нинова:

  Предлагам ПГ на "БСП за България"да напусне българското Народно събрание със следните аргументи: Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова и предложи Пленумът на БСП да обсъди този въпрос.

  Условията пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля"

 • Сряда, 28 Ноември 2018 09:27
  Обезсилването на преференцията е симптом на самозабравяне

  Най-големите политически грешки стават тъкмо от подценяване, пише социологът Първан Симеонов в социалната мрежа

Оставете коментар