Сряда, 20 Февруари 2019
Неделя, 09 Декември 2018 15:40

АБВ настоява за оставката на Екатерина Захариева

Искането е поради неадекватната ѝ политика и своеволно поведение, които са опасни за България, уточняват от партията

 

„От АБВ настояваме за оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева "поради безбройните провали и неадекватността на външната ни политика, поради агресивното ѝ поведение към наши стратегически партньори и най-вече поради своеволието ѝ по опасни за България въпроси“ - това заяви на пресконференция днес Пламена Заячка - председател на АБВ младежи.

Тя добави, че "България има неадекватно присъствие и политика в НАТО". Министър Захариева дава прибързани оценки, без да има достатъчно информация, без да си дава сметка за последиците, заяви Заячка.

По думите й "присъединяването на България към общото заявление на НАТО и ултиматумът към Русия е решение, което трябва да вземе МС". "Не е работа на Захариева да коментира отношенията между Русия и САЩ", каза Пламена Заячка, цитирана от БНТ.

От АБВ се обявиха срещу разполагането на ракети на НАТО на територията на България.

Според АБВ енергийният министър Теменужка Петкова и премиерът Бойко Борисов "трябва да правят постъпки към Москва, за да защитят националния интерес на България, който е за това втората тръба на "Турски поток" да мине през България".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар