Неделя, 26 Май 2019
Неделя, 09 Декември 2018 15:40

АБВ настоява за оставката на Екатерина Захариева

Искането е поради неадекватната ѝ политика и своеволно поведение, които са опасни за България, уточняват от партията

 

„От АБВ настояваме за оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева "поради безбройните провали и неадекватността на външната ни политика, поради агресивното ѝ поведение към наши стратегически партньори и най-вече поради своеволието ѝ по опасни за България въпроси“ - това заяви на пресконференция днес Пламена Заячка - председател на АБВ младежи.

Тя добави, че "България има неадекватно присъствие и политика в НАТО". Министър Захариева дава прибързани оценки, без да има достатъчно информация, без да си дава сметка за последиците, заяви Заячка.

По думите й "присъединяването на България към общото заявление на НАТО и ултиматумът към Русия е решение, което трябва да вземе МС". "Не е работа на Захариева да коментира отношенията между Русия и САЩ", каза Пламена Заячка, цитирана от БНТ.

От АБВ се обявиха срещу разполагането на ракети на НАТО на територията на България.

Според АБВ енергийният министър Теменужка Петкова и премиерът Бойко Борисов "трябва да правят постъпки към Москва, за да защитят националния интерес на България, който е за това втората тръба на "Турски поток" да мине през България".

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 09 Декември 2018 15:40
  Турското посолство: Изопачаването на частта от изказването на посланик Хасан Улусой за владеенето на турски език и последвалият отзвук са причина за разочарование; МВнР: Посланикът на Турция ще бъде извикан, за да даде обяснение за думите си

  По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, посланикът на Република Турция в Република България ще бъде извикан в МВнР в понеделник, за да даде обяснение за думите си от днес, с които призовава българската държава да насърчи изучаването на турския език като чужд език, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

  От Външното ведомство определят думите на Улусой като смущаващи, тъй като българското правителство никога не е възпрепятствало свободното чуждоезиково обучение. Турски език може да се изучава в училище наред с английски, немски, френски, китайски, японски, румънски, руски, иврит. В тази връзка МВнР подчертава, че такова изказване от посланика на съседна и партньорска държава като Турция не съответства на очакванията на Република България за това по какъв начин следва да се развиват нашите добросъседски и приятелски отношения.

  Припомняме, че в събота, на церемонията по откриване на завод на „Теклас" в Кърджали, посланикът на Турция направи изказване, в което изрази "задоволството от големия брой турски инвестиции в приятелска, съседна и съюзническа България" и изказа мнение, че турските инвеститори изразяват "необходимост българските граждани да владеят писмено и говоримо както български, така и турски език".

  В събота вечерта посолството на Турция качи на сайта си съобщение, в което се посочва:

 • Неделя, 09 Декември 2018 15:40
  Казах на папата, че външните министри сме му големи фенове

  Външната ни министърка Екатерина Захариева коментира посещението на папа Франциск

 • Неделя, 09 Декември 2018 15:40
  Румен Петков: Поръчката за машини за гласуване е измама, чрез която някой цели да открадне пари

  Всички български граждани трябва да знаят, че ние с тях ще платим 9 милиона за тези машини, заяви той

Оставете коментар