Неделя, 26 Май 2019
Понеделник, 10 Декември 2018 13:13

Георги Марков: Нинова показа национално достойнство и заслужава уважение, а не атаки!

Депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия заяви, че лично е поздравил Нинова за принципната ѝ позиция в отстояване на националните интереси

 

"Нинова я мачкат и свои, и чужди, така както по времето на Съветския съюз не е правено и то заради позицията ѝ за Истанбулската конвенция, която е национално отговорна позиция", споделя пред "Епицентър" Георги Марков.

"В казуса ПЕС - Корнелия Нинова аз съм за българката Нинова, която устоя на мачкането да приемем джендър идеологията. Която беше публично мачкана от ПЕС пред очите на цяла България, което не се случваше дори в ерата на СССР". Този коментар депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков направи и пред "24 часа".

Поводът е отказът на лидера на БСП да присъства на конгреса на ПЕС заради резолюции, с които се настоява за приемането на Истанбулската конвенция и Пакта на ООН за миграция. 

"С това си поведение Нинова е заслужила уважение, а не атаки, на които е подложена. "Мачкаха я (Нинова - б.р.) да признаем в България джендър идеологията, да може комитетът ГРЕВИО, съставен от едни особени каки с пълен имунитет, да влиза в училищата и да възпитава децата ни; да приемем Пакта на ООН, според който миграцията е източник на благоденствие и просперитет, но и опасно създава понятието “право на миграция”. Нинова зае национално отговорна политика по тези най-важни в Европа теми, които нямат цвят и идеология", подчертава Марков. 

Той е убеден, че в в подобен казус трябва да се вземе страната на българския политик, а не на онези, които отвън ни диктуват какво да правим.

"В този казус аз съм на страната на българския политик и срещу чуждестранните политици. Г-жа Нинова показа национално достойнство, затова не отиде в Лисабон. Тя поздрави Борисов за случая “Скрипал”, защото нашият премиер познава конституцията и знае, че всеки е невинен, докато съд не реши друго, и затова и не изгони руски дипломат. Сега пък аз поздравявам Корнелия. Повтарям, това са принципни, национални въпроси, които нямат цвят и идеология. Корнелия Нинова е най-хитрият политик на БСП след Тодор Живков в цялата история на партията", заявява още Георги Марков.

Пред "Епицентър" бившият конституционен съдия заявява, че лично е поздравил Нинова за принципната ѝ позиция в отстояване на националните интереси.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар