Събота, 04 Юли 2020

Вторник, 11 Декември 2018 09:49

До 3000 евро за български паспорт в Сърбия

Сръбски вестник описва схемата за купуване на български паспорт

 

Схема за купуване на български паспорти в Сърбия описват сръбските вестници. Те цитират разследване на в. "Глас Зайечара", от което става ясно, че българският паспорт е сред най-търсените стоки в страната.

Българският паспорт струва между 400 и 3000 евро и причината е много проста: Този паспорт позволява работа зад граница и спасява от мъчителното връщане на всеки три месеца обратно в Сърбия, пише изданието, цитирано от БГНЕС. Този паспорт спасява и от подкупи на граничните пунктове, за да се избегне поставянето на печат, се казва още в публикацията.

"Всеки един от нас познава някой, който притежава такъв паспорт или пък някой, който иска да получи такъв. Всеки един от нас познава някой, който очаква да получи паспорт. Всеки един от нас познава някой, който е дал подкуп на границата, за да не му удрят печат. Това е нашата действителност", се казва още информацията на "Глас Зайечара", озаглавена "Български паспорт - между 400 и 3000 евро".

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  Оглушаваме

  Оглушаваме. Оглушаваме за моралните сривове, които ежедневно ни погребват живи, за политическото сквернословие, за корупционните цинизми, за пискливия оргазъм на актьори, журналисти, юристи и учени, изнасилвани от безкнижници...И ослепяваме. Ослепяваме за всички видове мръсотии - и за калта, с която ни заливат, ако не си мълчим и не се крием.

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  КПКОНПИ вижда "сериозен корупционен риск" в проектозакон за налагане на глоби от КАТ на място

  В Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е постъпил проект на решение на Министерския съвет за одобряване на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата /ЗДвП/. С решение от днес комисията е решила да не съгласува основни разпоредби от предложения проект, защото "крият сериозен корупционен риск".

 • Вторник, 11 Декември 2018 09:49
  Радев: Прокуратурата става политически играч, подпомага премиера

  Президентът Румен Радев смята, че прокуратурата все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера.

Оставете коментар