Понеделник, 18 Февруари 2019
Вторник, 11 Декември 2018 13:20

Махнаха „надгробните плочи” от „Граф Игнатиев”

До края на седмицата трябва да се представи нов вариант

Ограничителите на "Граф Игнатиев", които бяха оприличени в социалните мрежи като "перки на акули" и "надгробни плочи", са вдигнати тази нощ. 

Решението е на проектантите от А.Д.А. Острите многоъгълници не са били монтирани, за да се види обществената реакция, съобщава OFFNews, позовавайки се на свой източник от Столична община.

Ограничители ще има, такова е изискването на КАТ, но проектантите ще предложат тяхната форма и тя ще бъде представена на медии и граждани до края на седмицата, преди да бъдат монтирани. 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:20
  Тодор Чобанов: Министерството на културата трябва да откупи „Царските конюшни”

  Зам.-кметът на София Тодор Чобанов приветства решението на Софийския градски съд, който призна сделката за нищожна

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:20
  Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за неустойката за Ларгото

  Освен че отхвърлят иска за 750 хил. лв., магистратите нареждат ведомството на Боил Банов да плати и 48 хил. лв. разноски.

   

  Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за неустойка от 750 хил. лв., която изпълнителят на Ларгото трябва да плати на държавата за забавянето на обекта. Това става ясно от решението на Софийския апелативен съд, който потвърждава изцяло постановеното от долната инстанция. Освен това министерството е осъдено да плати на "Пътстрой-Варна" и "Реставрация" ЕАД общо над 48 хил. лв. разноски по делото, съобщава в. "Сега".

  Първата инстанция отхвърли иска на Министерството на културата с аргумента, че обектът е бил приет без нито една забележка, въпреки че впоследствие Министерството на регионалното развитие открива драстичните недостатъци, чието отстраняване отнема време.

 • Вторник, 11 Декември 2018 13:20
  Мая Манолова: "Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки

  Омбудсманът сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация

Оставете коментар