Понеделник, 18 Февруари 2019
Събота, 15 Декември 2018 15:21

Владимиров още вижда БДЖ в розово: Холдингът не е в криза, имало известна криза в „Пътнически превози”

Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба, твърди бившият шеф на БДЖ

 

„Никога не съм пращал доклад в ДАНС”. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV бившият изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров. За изпращането на доклад в ДАНС се заговори, след като транспортният министър Росен Желязков поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите в „Холдинг БДЖ”.

„Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била служба”, категоричен беше той.

Според него недоброжелатели са направили медиен скандал, който не съществува, но допълни, че няма представа кои са те.

„Не бих казал, че БДЖ е в криза. Има известна криза в „Пътнически превози” и тя се свързана с това, доколко е възможно с наличния ресурс да се изпълнява амбициозният график, който ръководството на „Пътнически превози си е заложило, и доколко ремонтната програма, изработена по този график, е в състояние да бъде изпълнена”, отбеляза той.

Владимиров коментира и думите на транспортния министър Росен Желязков, че лошата комуникация и невъзможността за работа в екип са причини за оставките в БДЖ.

„Не бих казал, че има лоша комуникация. Имаше дебат доколко е реалистично с наличния ресурс да бъде изпълнен този график в „Пътнически превози” и доколко ремонтната програма може по такъв начин да поддържа подвижния състав, така че този график да бъде изпълнен. В резултат от този дебат може да се каже, че е имало разминаване в мненията в Съвета на директорите”, изтъкна Владимиров.

Според него наличният ресурс към днешна дата не позволява да се изпълнява този оптимистичен график и ремонтната програма има сериозни пропуски, за да може да се изпълнява графикът.

„Винаги съм твърдял, че трябва да има готов алтернативен график, ако обстоятелствата покажат, че този не може да бъде изпълняван”, каза още Владимиров.

Той подчерта, че в момента задълженията на БДЖ са 170 милиона лв. и са най-ниските от последните 12 г.

„БДЖ не е компания, която се намира във фалит, няма задължения и загубите ѝ от 70 милиона са доведени до нула”, заяви още Владимиров.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 15 Декември 2018 15:21
  Корнелия Нинова предлага на БСП да напусне парламента

  Г-н Борисов, или сте премиер и поемате отговорността за всичко, или просто заявете, че сте изморен и отстъпете пътя за предсрочни избори, призова председателят на БСП Корнелия Нинова и предложи парламентарната групата на „БСП за България” да напусне парламента. Това стана по време на провеждащия се днес Национален съвет на партията. Решението трябва да вземе пленумът.

  Мотивите на Нинова:

  Предлагам ПГ на "БСП за България"да напусне българското Народно събрание със следните аргументи: Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки. Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство. Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова и предложи Пленумът на БСП да обсъди този въпрос.

  Условията пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля"

 • Събота, 15 Декември 2018 15:21
  Товарен влак с 27 вагона пропан-бутан дерайлира на гара Пловдив

  При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението

 • Събота, 15 Декември 2018 15:21
  Лаура Кьовеши е обвинена в злоупотреби със служебно положение, вземане на подкуп и лъжесвидетелстване

  Пред румънската главна прокуратура се провежда протест в подкрепа на Кьовеши

Оставете коментар