Четвъртък, 21 Февруари 2019
Понеделник, 17 Декември 2018 15:37

Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци пред сградата на КЕВР

От януари сметките за вода ще скочат в над 20 области

 

Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци пред сградата на КЕВР. Протестиращите срещу увеличаването на цената на водата се опитаха да нахлуят в сградата на КЕВР, заради което се стигна до физически сблъсъци с полицейски служители, съобщава агенция "Фокус".

Хората са излезли на протест пред сградата на КЕВР, за да изкажат своето недоволство и да поискат оставката на председателя ѝ Иван Иванов във връзка с планираното увеличение на водата.

В сградата по време на обсъжданията трябваше да присъства и омбудсмана Мая Манолова, но протестиращите не я пуснаха, за да принудят Иванов да слезе при тях. Впоследствие обаче тя успя да влезе в сградата на регулатора.

Част от недоволните скандираха "Мафия" и "Долу Иван Иванов!". Според присъстващите Иванов обслужва интересите на монополистите, а не интересите на гражданите.

От януари сметките за вода ще скочат в над 20 области. 

В Бургас трябва да се готвят да плащат с 27 стотинки повече за кубик. В София поскъпването ще е с 23 стотинки. За Варна 12 стотинки, в Пловдив под 2 стотинки. Във Враца ВиК дружеството е поискало скок над цената определена като социално допустима - затова поскъпването ще се ограничи до 14 стотинки. Единственото място, където водата ще поевтинее, е Кърджали.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Декември 2018 15:37
  Над 700 аптеки в страната няма да отворят днес в знак на протест

  Има реален риск живеещите в малките населени места да останат без аптеки и лекарства, ако държавата не започне незабавни преговори с фармацевтите по проблемите с електронното здравеопазване, заявиха от Националната аптечна камара

 • Понеделник, 17 Декември 2018 15:37
  Нов протест във Видин с искане за магистрала

  Според „Единни за промяна“ не са направени предложения за промени в общите устройствени планове на общините Видин и Димово и затова се е стигнало до законодателна промяна. Забавянето е с повече от 8 месеца

 • Понеделник, 17 Декември 2018 15:37
  Дребните търговци на горива са в готовност за протест

  Те протестират срещу изискването за банкова гаранция от 20 хил. лв. за всяка бензиностанция, което според тях ще ги изхвърли от бизнеса.

Оставете коментар