Сряда, 11 Декември 2019
Вторник, 18 Декември 2018 09:53

Жирардели се оказа собственик на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско

Легендата на ски спорта така и не каза от кого е купил "Юлен"

 

„Придобих мажоритарния дял на фирмата „Юлен” от 2016 г.”. Това заяви в ефира на Нова ТВ легендата на ски спорта Марк Жирардели. Той обясни, че процедурата по изкупуването на „Юлен” е продължила дълго време.

„Още през 2012 г. си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма. Но цялото проучване на правните и икономическите показатели се извършва няколко години. В крайна сметка успяхме. Цената беше интересна за мен”, коментира скиорът. Той поясни, че е купил фирмата от „един фонд”, чието име нямал право да оповестява, защото е подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд искал да си запази дяловете, но не го направил заради създаденото напрежение.

 „С Цеко Минев ни свързват общи хобита – караме ски, обичаме природата и планината”, каза още Жирардели.

Той бе категоричен, че в Банско не е построено абсолютно нищо без разрешително. Но втори лифт трябвало да бъде изграден.

 „Срам ме е да казвам, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, защото те висят по 2 часа на опашка, за да се качат на лифта. Искаме Банско да стане известен на целия свят”, коментира Жирардели.

Той не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар