Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 09 Януари 2019 08:20

Проф. Константинов: Циганската наглост наистина е нетърпима, но вината не е само в циганите

Алтернативата е колегите на военните да вземат нещата в свои ръце, коментира Кольо Колев

 

„Ще се съглася с Каракачанов, че циганската наглост вече е трудно поносима и вината за това не е само в циганите, а в тези, които я търпят. Това е цената, която плаща политическата класа за заиграването по изборите. Лошото ще стане, ако някой бъде убит”. Това заяви математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов в предаването „Денят на живо” по Канал 3

„Каракачанов по-скоро тушира напрежението. Защото каква е алтернативата? Колегите на военните да вземат нещата в свои ръце. Може и да не се е случвало подобно нещо, но проблемът е, ако се случи”, допълни социологът Кольо Колев. 

„Проблем е и че политиците не вземат решение. Трябва да се създадат условия, за да може определени хора да се подчинят на тоягата. Трябва цялостно решение”, добави той. 

Относно цялостната политическа ситуация и как се справя кабинетът проф. Константинов заяви: „Като цяло премиерът успява да се измъкне от всички капани. Въпреки всичко остават 4 месеца до евроизборите. И ако не станат някакви форсмажорни обстоятелства, ще имам два избора. Но все пак евроизборите ще бъдат нещо като лакмус на обстановката. Все пак правителството на Орешарски падна след провал на БСП на евроизборите”. 

„Заради откровената некадърност на администрацията навсякъде са заложени бомби. Така че всичко е възможно”, поясни Колев. 

„Но всичко, което се случва и в света, е така”, каза Константинов, като даде пример с Брекзит и протестите във Франция, които са следствие от некадърността на политическата класа. 

„На този фон българската некадърност напълно съответства с европейската. Даже много бих се учудил, ако на фона на този световен хаос, тук всичко би било по мед и масло”, добави той. 

Проф. Константинов прогнозира, че в европейски мащаб ЕНП ще спечели, но след тях ще са националистите. 

Колев пък поясни, че това не е така при патриотите в България. И всичко това е заради серията от скандали, свързани с тях. 

„Откакто участват националистите на избори, няколко пъти им е прогнозиран пълен крах, но няколко пъти той не се е случвал. Те не бива да бъдат отписвани и сега. Проблемът е дали обаче ще имат един, двама или както те искат, трима евродепутати”, добави проф. Константинов. 

„Пророкуваме на базата на това, което виждаме в момента. Но ние живеем в един много напрегнат свят. Никога досега не се е говорило толкова за война. Нещата могат така да се взривят, че това дори и да не се отрази пряко на България, но може да изтегли една или друга партия нагоре”, заяви Колев. „Европа е все по-застаряваща и по-немощна, даже и във военно отношение”, изтъкна още той. 

„Знаете ли какво работи германската министърка на отбраната – тя е гинеколожка. А ръководи една от най-големите армии. Нещата са комични”, каза проф. Константинов. 

Връщайки се към България, двамата гости коментираха избора на нов боен самолет от държавата. 

„Така или иначе това решение ще стигне до парламента. ГЕРБ има 95 депутати. Може, възможно е да се стигне до задкулисно споразумение да бъде отхвърлено решението за закупуване на Ф-16”, заяви проф. Константинов. 

„Изборът на самолет няма никакво отношение към евроатлантическите изгледи задължения”, каза Колев. 

„Сумата, която ние ще дадем – около 5 милиарда, е пренебрежима за американците. За тях е важно, че по този начин ще се обвържем през следващите 20-30 години”, поясни Константинов и изтъкна, че решението е политическо.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 09 Януари 2019 08:20
  Защо отложиха намаляването на партийната субсидия?

   „Тоталната сума, с която може да се издържа една партия е между 1,5 млн. и 2 млн. лв.”, смята депутатът от ВМРО Искрен Веселинов

 • Сряда, 09 Януари 2019 08:20
  За Господ, черните хора, Сътворението и фурната

  Родители сигнализираха в социалните мрежи за поредните недоразумения под формата на текстове в учебниците – този път за второкласниците.

  Колкото нагледно и разбираемо трябва да е поднесено учебното съдържание за Сътворението на света според Библията, както и за появяването на различните етноси,  авторите на учебници и учебни помагала видимо подценяват интелектуалните способности на децата ни. Видно от текста, второкласниците трябва да научат, че хората са сътворени, …. печени като грънци! При това Господ „ги опекъл много добре“. Тези – по-добре опечените, били ромите и затова Господ много си обичал. Още по-изпечените пък били „черните хора“, под които явно трябва да разбираме – чернокожите, африканците. Внимателно изпечените - белите.

  Крайно време е явно да се създадат учебници и учебни помагала и за авторите, но и за чиновниците по образователните институции, които ги одобряват и допускат подобни нелепи и безумни текстове да стигат до децата ни. Като заглавие в един бъдещ такъв учебник предлагаме заглавието „Как били създадени авторите на детска и учебна литература и чиновниците, одобряващи умотворенията им“.

 • Сряда, 09 Януари 2019 08:20
  Изнасилихме демокрацията и се роди диктатура на простотията

  Проф. Коста Костов: Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци. Те са по-крадливи от старите партийни кадри, които от страх пред самодържеца, крадяха с мярка

Оставете коментар