Понеделник, 17 Юни 2019
Петък, 11 Януари 2019 11:59

Сидеров: ЕС трябва да започне да гледа своя интерес, а не останалия свят

Мустафа Карадайъ определи отминалата година като изпълнена със скандали и пропуснато време

С декларации от името на парламентарните групи започна политическата 2019 година в Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на „Обединените патриоти“ Волен Сидеров подчерта от трибуната на парламента, че ЕС трябва да започне да гледа своя интерес, а не останалия свят.

„Това трябва да е и българският глас. Ако през тази година успеем да преодолеем порока да си пречим един на друг, съм сигурен, че България ще направи чудеса. През 2019 г. ще се явим на изпит ставаме ли за политици или не. Няма да има поправителен, така че да се вземем в ръце“, заяви той.

Сидеров е категоричен, 2019 ще бъде историческа година за Европа и предстои разместване на пластовете.

„Живеем в ограничен суверенитет, но не и ликвидиран. И въпросът е какво ще прави България като един народ през месеците, които идват“, каза Сидеров.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи отминалата година като изпълнена със скандали и пропуснато време.

„Със скандал започна и новата година с избора за нов изтребител. Нека през 2019 г. страната ни извоюва достойно място в Европа“, каза той.

Според „Воля“ 2019 ще бъде знакова, ще се реши дали ЕС ще продължи да съществува по различен начин  или ще се разпадне. Веселин Марешки твърди, че старите елити ще бъдат пометени, защото навсякъде е в подем истинската патриотична вълна.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Парламентът прие на първо четене субсидията от 1 лев. ДПС започна консултации с браншови организации за намаляване на ДДС

  Със 117 гласа "за" и 90 "против" промяната в закона за Държавния бюджет, с която се предвижда размера на държавната субсидия за политическите парти да бъде 1 лев за действителен глас, мина на първо четене в парламента.

  "За" гласуваха депутатите на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ, "Воля" и "Атака".

  ДПС и БСП бяха "против".

  Между двете четения предстои дебат, тъй като от "Обединени патриоти" предупредиха, че има опасност от 1-ви юли партиите да бъдат лишени от субсидии и да дължат пари. От БСП заявиха, че начинът, по който се взима решението, е недопустим, тъй като той е внесен без оценка за въздействие и в нарушение на правилника на Народното събрание, предаде БНР.

  Депутатът от ДПС Делян Пеевски днес заяви в кулоарите на парламента, че партията му ще настоява субсидиите да бъдат премахнати и моделът на политическо финансиране да бъде сменен.

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Волен Сидеров: Битката за София е въпрос №1 за ГЕРБ! Ще взема да се кандидатирам за кмет на столицата!

  Не съм заявявал досега, че имам намерение да разваляме управлението, посочи Сидеров на въпрос дали ще напусне коалицията. 

 • Петък, 11 Януари 2019 11:59
  Депутатите обсъждат намаляването на партийната субсидия. Пеевски: Един лев субсидия на глас означава фалит на партиите

  Народните представители разгледат на първо четене промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г., с които се предлага намаляване на партийната субсидия.

  Законодателната инициатива е на Министерски съвет, а предложението бе оповестено лично от премиера Бойко Борисов миналия четвъртък. Новите текстове предвиждат драстично намаление на субсидията на политическите партии и коалиции от 11 на 1 лев на получен действителен глас и трябва да влязат в сила от 1 юли тази година.

  Ако размерът бъде намален, икономите в бюджета за втората половина на 2019 г. ще бъде 14,6 млн. лв.

  "Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите", заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. 

  "Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим да е 0 лв. субсидията. За нас това е див популизъм, което се предлага. Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидията. Нормално е, ако ще се променя моделът на финансиране да бъде 0 лв. и отворено финансиране от американски тип от ясни и прозрачни донори", каза Пеевски, цитиран от "Фокус".

Оставете коментар