Сряда, 19 Февруари 2020

Събота, 12 Януари 2019 18:42

Пълно мълчание в държавата за новото име на Македония

Нито един от официалните сайтове в България - на МВнР, Министерски съвет и Президент, не се споменава, че страната ни има съсед с ново име - Република Северна Македония

Македония от почти 24 часа е с ново име – Република Северна Македония. Европа и водещи лидери вече направиха своите експресни коментари.

Същевременно справка на БГНЕС показва, че до момента нито един от официалните сайтове в България - тези на Външно министерство, на правителството, и на президентството няма и дума за това, че страната ни има съсед с ново име. 

Дори в така употребявания Фейсбук профил на премиера в социалната мрежа ще видим, че последният пост е от 8 януари. 

Много често Фейсбук е бърза трибуна и за президента. В случая обаче за събитието на десетилетието в региона няма и дума нито от Румен Радев, нито в този на Екатерина Захариева. 

Външно министерство е отделило последно внимание на лекция на заместник-министъра Георг Георгиев пред студенти от УНСС. 

Страницата на Министерски съвет последно е актуализирана днес с информация за благодарност на Борисов към петима министри за подкрепата в преговорите по плана за „Мобилност I“. 

Нито ред и на официалната страница на президентството, където водещите новини са от 6 и 10 януари. 

Остава надеждата, че държавните ни институции ще поместят своята позиция поне в началото на новата седмица.

източник: БГНЕС

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 12 Януари 2019 18:42
  След 1,48 млн. за Сомалия, даваме втори 200 хиляди лв. на Албания

  Дарителската кампания на България за страни от света продължава

 • Събота, 12 Януари 2019 18:42
  МнВР: България не е уведомявана от ОАE Васил Божков да е освобождаван от ареста

  "Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МвНР. 

 • Събота, 12 Януари 2019 18:42
  Румен Радев: Защо Гешев вижда корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет. В епичната борба с контрабандата дали не се преборват неудобните

  Президентът Румен Радев:
  Тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална да се пребори с корупцията и престъпността, някакси не вижда очевадното.
  Проблемът не е просто в бруталната атака към държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата – в ръководството, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна, защото това всичко рефлектира върху правовата държава, върху устоите на демокрацията и върху правата на обикновения български гражданин.

  И тук тепърва ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важен – това е връзката премиер-главен прокурор. Вие вече всички знаете кой всъщност подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кого е подчинена ДАНС? Пряко – на Министерския съвет, по закон.

  Въпросът е знаел ли е премиерът, че неговите подчинени подслушват и разработват президента в грубо нарушение на закона. Ако го е знаел защо е допуснал закононарушение. Ако не е знаел значи имаме човек, който е неспособен да управлява тези служби. Чак след ДАНС идва прокуратурата, която между другото бърза също да развее СРС-та в закононарушение явно в нечий интерес.

Оставете коментар