Събота, 17 Август 2019
Петък, 01 Февруари 2019 09:46

Обрат във версията на министър Банов: Ангелов не го бил изнудвал директно

На записа е моят глас, но той е манипулиран. Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група, заяви министърът на културата. Досега не бил сигнализирал прокуратурата за изнудване, защото рекетът не бил директен.

Министърът на културата Боил Банов потвърди в ефира на btv, че гласът от записа, изнесен от БСП по скандала „Ало, Банов съм” е неговият, но той е манипулиран.

„Правени са многократно записи – той е подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, с което мога да бъда рекетиран. Категорично твърдя, че е манипулиран и че съм вкаран в капан”, каза Банов.

Боил Банов заяви, че не е бил рекетиран лично и затова не е сигнализирал прокуратурата, защото не е имал доказателства. „Когато работеше с мен, той не се държеше адекватно, но не е заплашвал. Заплахите започнаха, след като беше уволнен през хора, директни заплахи - „Ще те размаже, той те е записвал”. Преди да бъде уволнен не ме е заплашвал, просто се е държал нагло и непочтително”, посочи министърът на културата.

Банов каза още, че единствено е защитавал държавния интерес, не само в този проект, а в цялата си работа във ведомството. Той допълни, че е гледал интервюто на Елена Йончева със защитения свидетел и посочи, че той е Ангел Ангелов – същият човек, който го рекетира от години.

„Те достигнаха в манипулацията си отвратително ниво. Целта е в обществото да се насади идеята че, има един сериозен служител и още един, който ще бъде свидетел. Това е отвратителна и гнусна манипулация. Защитеният свидетел е този мръсник, няма защитен свидетел. Това е лицето Ангел Ангелов. Елена Йончева го знае и заблуждава цялото общество и органите на реда”, каза Банов.

Министърът на културата коментира, че консорциумът, който е правил проекта на „Ларгото”, е избран по времето, когато премиер беше Пламен Орешарски. По думите му, той е тръгнал със забавяне, но е станал качествен. Банов обаче не пожела да коментира откритите пропуски след одобряването на обекта от Министерството на културата.

Банов посочи, че забавянето на исковата молба с 10 месеца е в законово установения срок. „Не съм се занимавал пряко със строежа на „Ларгото”, тъй като не разбирам от това. Моите ангажименти бяха по посока на това, дали има наситеност на работници и дали са свършили конкретната работа”, заяви още министърът на културата.

„С манипулиране на хора, с откровена лъжа – бандитът си е бандит. Проблемът е, че хора на нивото на Йончева, уважавани хора – реализират манипулация. Когато живееш в страх, не можеш да работиш. Аз не живея страх. Това, че някакъв келеш седи и твърди през някакви хора, които идват при мен и казват „Аз ще те съсипя, аз имам твои записи”, ами – виж ми я! Ако беше дошъл да ме заплаши лично, съм бях длъжен да подам сигнал до органите”, коментира още Банов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар