Събота, 17 Август 2019
Сряда, 06 Февруари 2019 11:39

Ще борим контрабандата на горива с 24-часово видеонаблюдение

Бойко Борисов демонстрира онлайн борбата с контрабандата на гориво

Премиерът Бойко Борисов свиква в петък открито съвещание с участието всички служби - данъчни, БОП, гранична полиция, морска администрация, прокуратура, ресорни комисии на Народното събрание.

Борисов покани за присъствие и медиите, за да видят целия процес онлайн - от танкера до горивото в бензиностанцията. Считайте се за поканени, съобщи Борисов в началото на правителственото заседание.

„В петък, 9:30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби, данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов. Извели сме сигналите от „Морска администрация“, „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция, как се контролира от различните служби“, уточни Борисов.

„Налице е 24-часово наблюдение с камери, да се извади и да се покаже веднага - имало ли е танкер, нямало ли е, всеки квадратен метър се наблюдава“, коментира пред министрите Борисов.

Той уточни, че се действа по примера с ограничаването на контрабандата при цигарите, която е била сведена от 34 на сто до под 5%.

"Ще покажем какво се прави, за да спрат тия басни, които се говорят", заяви с видимо недоволство Борисов към тези, "които много се упражняваха по темата горива".

Миналата седмица депутатите гласуваха отлагане на спорния нов закон за горивата с шест месеца, за да може да се постигне компромис между страните "за" и "против".

Твърда подкрепа за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), която като основен аргумент изтъкна нуждата от прекратяване на контрабандата и изсветляване на сектора. Самото отлагане на закона те определиха като чадър над сивия сектор.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  Търговците с горива: Наредбата за касовите бележки е приета прибързано

  Собствениците на бензиностанции изпратиха писмо до ЕК, в което се противопоставят на новите изисквания за касовите бележки, въведени от правителството.

Оставете коментар