Петък, 22 Февруари 2019
Сряда, 06 Февруари 2019 11:39

Ще борим контрабандата на горива с 24-часово видеонаблюдение

Бойко Борисов демонстрира онлайн борбата с контрабандата на гориво

Премиерът Бойко Борисов свиква в петък открито съвещание с участието всички служби - данъчни, БОП, гранична полиция, морска администрация, прокуратура, ресорни комисии на Народното събрание.

Борисов покани за присъствие и медиите, за да видят целия процес онлайн - от танкера до горивото в бензиностанцията. Считайте се за поканени, съобщи Борисов в началото на правителственото заседание.

„В петък, 9:30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби, данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов. Извели сме сигналите от „Морска администрация“, „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция, как се контролира от различните служби“, уточни Борисов.

„Налице е 24-часово наблюдение с камери, да се извади и да се покаже веднага - имало ли е танкер, нямало ли е, всеки квадратен метър се наблюдава“, коментира пред министрите Борисов.

Той уточни, че се действа по примера с ограничаването на контрабандата при цигарите, която е била сведена от 34 на сто до под 5%.

"Ще покажем какво се прави, за да спрат тия басни, които се говорят", заяви с видимо недоволство Борисов към тези, "които много се упражняваха по темата горива".

Миналата седмица депутатите гласуваха отлагане на спорния нов закон за горивата с шест месеца, за да може да се постигне компромис между страните "за" и "против".

Твърда подкрепа за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), която като основен аргумент изтъкна нуждата от прекратяване на контрабандата и изсветляване на сектора. Самото отлагане на закона те определиха като чадър над сивия сектор.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар