Понеделник, 22 Април 2019
Сряда, 06 Февруари 2019 11:39

Ще борим контрабандата на горива с 24-часово видеонаблюдение

Бойко Борисов демонстрира онлайн борбата с контрабандата на гориво

Премиерът Бойко Борисов свиква в петък открито съвещание с участието всички служби - данъчни, БОП, гранична полиция, морска администрация, прокуратура, ресорни комисии на Народното събрание.

Борисов покани за присъствие и медиите, за да видят целия процес онлайн - от танкера до горивото в бензиностанцията. Считайте се за поканени, съобщи Борисов в началото на правителственото заседание.

„В петък, 9:30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби, данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов. Извели сме сигналите от „Морска администрация“, „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция, как се контролира от различните служби“, уточни Борисов.

„Налице е 24-часово наблюдение с камери, да се извади и да се покаже веднага - имало ли е танкер, нямало ли е, всеки квадратен метър се наблюдава“, коментира пред министрите Борисов.

Той уточни, че се действа по примера с ограничаването на контрабандата при цигарите, която е била сведена от 34 на сто до под 5%.

"Ще покажем какво се прави, за да спрат тия басни, които се говорят", заяви с видимо недоволство Борисов към тези, "които много се упражняваха по темата горива".

Миналата седмица депутатите гласуваха отлагане на спорния нов закон за горивата с шест месеца, за да може да се постигне компромис между страните "за" и "против".

Твърда подкрепа за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), която като основен аргумент изтъкна нуждата от прекратяване на контрабандата и изсветляване на сектора. Самото отлагане на закона те определиха като чадър над сивия сектор.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  Пак шоково поскъпване на бензина

  Зареждането на резервоара в Северозападна България излиза най-солено

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  Корнелия Нинова: Предупреждението за пълзящата диктатура е безсмислица

  Според лидера на БСП ГЕРБ са отчуждили България от европейските и от българските ценности и са ни лишили от човешко достойнство

 • Сряда, 06 Февруари 2019 11:39
  Борисов: Инвестираме в образованието, защото БСП разчитат на необразованите хора и късата памет

  За другата година сме планирали 360 млн. за увеличение на учителските заплати, заяви премиерът Бойко Борисов по време на отчитането на гражданския диалог „Европа в нашия дом“.

  Вече всички деца имат шкафчета в училища. Ние сме единствените в Европа, които имаме Wifi във всяко едно училище, похвали се Борисов.

  „На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът. По думите му в природните науки обаче изоставаме.

  „Никога не е правено такива паркове и градини, направихме добри паркове, за има къде да се събрат БСП. Днес гледам са се изтъпанили на Южния парк. Те ни връщат във времето на Третата коалиция“, коментира Бойко Борисов.

  „Инвестираме в образованието, защото те разчитат на къса памет и нискообразовани хора. Те - премиерът тогава, първата дама тогава, изгонената зам.-министърка за корупция“, уточни той.

  „Аз излизам и казвам, оставка за това и това. Ние не разбрахме тогава какво стана. Тези хора говорят, но ние нямаме един спрян фонд, една спряна програма. Ние нямаме един спрян фонд, те издигат манипулация за предизборната си кампания“, уточни премиерът.

  „Тези сега в Южния парк ни плашат. Ама хич не ни е страх от тях. Ние грешим, което показва, че не сме идеални“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

Оставете коментар