Четвъртък, 22 Август 2019
Вторник, 12 Февруари 2019 14:38

Прокуратурата се зае с пожара във Войводиново

Инцидентът остави над 300 души без работа

Окръжна прокуратура-Пловдив се зае със случая за възникналия пожар в месопреработвателната фабрика във Войводиново, съобщават от държавното обвинение. До момента са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели и приобщаване на документи.

Предстои извършване на допълнителни огледи и назначаване на пожаротехническа и химическа експертизи, които да установят причината за възникване на пожара, а разследването по случая продължава.

Припомняме, че огромният пожар, който изпепели цех за месо в завод в пловдивското село Войводиново, избухна на 10 февруари вечерта. Сигналът е подаден от собственика на фабриката.

Пламъците са тръгнали от работното помещение зад административната сграда на предприятието, след като служителите вече са си отишли. Поради това, че конструкцията на предприятието е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях и обхваща цялата периферия на обекта, който е с площ от около 8 дка.

Пожарникарите са принудени да зареждат с вода цистерните, тъй като заради пламъците е изключено електрическото напрежение от трафопоста, което от своя страна изключва и напрежението към пожарните помпи на завода.

В гасенето на пламъците се включиха 17 пожарни автомобила от Пловдив, Карлово и Съединение, а във Войводиново беше поставена автоматична станция за замерване чистотата на въздуха.  

Инцидентът остави над 300 души без работа, тъй като производствените машини са напълно унищожени.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар