Понеделник, 27 Май 2019
Четвъртък, 14 Февруари 2019 12:21

Румен Радев: Управляващите се стремят към служебна победа с промените в Изборния кодекс

Като уронване демократичността и прозрачността на изборния процес определи президентът промените в изворните правила

Промените в Изборния кодекс гарантират служебна победа за управляващите, каза днес в Сухиндол президентът Румен Радев.

„Управляващите явно вече дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в този Избирателен кодекс… Всички това, което се случва – отказът да се спази законът и да се избере нов състав на Централната избирателна комисия (ЦИК), отказът да се ревизират избирателните списъци…, да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна на дистанционното гласуване са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес“, каза президентът.

Радев посочи още, че едва вчера е бил запознат от службите със случая от 2015 г. с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и с превода на венецуелски капитали в България.

По повод подписването на укази за назначаване на български посланици държавният глава отбеляза, че не трябва дипломатите да бъдат делени на наши и ваши и допълни, че няма да подкрепи част от предложенията.

източник: БНР

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 12:21
  Изявленията на основните политически сили след exit poll-овете

  Какво казаха лидерите на основните политически сили и водачи на листи:

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 12:21
  EXIT POLL: ГЕРБ печели евровота, БСП заема втората позиция

  (допълнена)

  ГЕРБ печели вота за избор на нови български евродепутати. Това сочат резултатите от exit poll-овете на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд”.

  Според данните на „Галъп” за управляващата партия са гласували 30.5% от отишлите до урните. Социалистите са спечелили доверието на 25.4 на сто от гласувалите. Следват ДПС (12.8%), ВМРО (8.0%), „Демократична България” (6.5%), ВОЛЯ (3.5%), Десислава Иванчева (2%), АБВ (1.6%), „Атака” (1.6%), „Патриоти за Валери Симеонов” (1.4%), „Възраждане” (1%), , Ваня Григорова (0.4%) и други (5.6%).

  Резултатите от exit poll-а на „Тренд” също показват победа за ГЕРБ с 30.5%. БСП печели 23.5 на сто от гласовете.

  Следват ДПС (14.0%), ВМРО (7.5%), „Демократична България” (6.5%), ВОЛЯ (3.7%), Десислава Иванчева (1.6%), „Възраждане” (1.6%), АБВ (1.5%), „Атака” (1.2%), „Патриоти за Валери Симеонов” (1.2%), Ваня Григорова (0.6%) и други (6.4%).

 • Четвъртък, 14 Февруари 2019 12:21
  80% от българските избиратели – на халюциногенни гъби

  "Халюциногенните гъби са тип гъби, които съдържат алкалоидите псилоцибин и псилоцин. Съществуват над 190 биологични вида халюциногенни гъби. Те са таксономично разположени в родовете Agrocybe, Conocybe, Copelandia, Galerina, Gerronema, Gymnopilus, Hypholoma, Inocybe, Mycena, Panaeolus, Pluteus, Psilocybe, Weraroa и др. Повечето от тези гъби се намират в рода Psilocybe. На английски се наричат още psilocybin mushrooms (псилоцибинови гъби) и magic mushrooms ('магически гъби').", казва гъбарската литература.

  Такива гъби берат и ядат 80% от българските избиратели и днес наблюдавахме за сетен път тоя творчески процес.

  Яжте, дъвчете и преглъщайте!

  Любомир Кольовски, фейсбук

Оставете коментар