Понеделник, 28 Септември 2020

Събота, 16 Февруари 2019 09:48

Президентът обмисля вето на приетия Изборен кодекс

Властта трябва да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, смята Румен Радев

Президентът Румен Радев обяви в Хасково, че ще реши дали да наложи вето на приетия изборен кодекс, когато документът стигне до президентството, съобщи БНР.

„Категорично мнение ще има, когато дойде при мен законът, ще го разгледам подробно и тогава ще реша какво да правя. Аз работя институционално“, заяви държавният глава.

Според Радев бизнесът има водеща роля, но каквито и икономически, данъчни и социални модели да бъдат прилагани, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата система и стилът на управление в държавата. „Властта трябва да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда“, изтъкна още президентът. Според него е много важно да бъдат гарантирани прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществените поръчки.

Радев участва днес в среща с бизнеса в Хасково. Инициативата е на Хасковската търговско-промишлена палата и се проведе по повод празника Трифон Зарезан с участието на дипломати и представители на посолствата в България.

По-рано през деня на площад „Свобода“ в Хасково президентът Румен Радев прие почетния караул от Военно формирование 52740, след което наблюдава преминаването на строя в тържествен марш.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар