Понеделник, 27 Май 2019
Събота, 16 Февруари 2019 09:48

Президентът обмисля вето на приетия Изборен кодекс

Властта трябва да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, смята Румен Радев

Президентът Румен Радев обяви в Хасково, че ще реши дали да наложи вето на приетия изборен кодекс, когато документът стигне до президентството, съобщи БНР.

„Категорично мнение ще има, когато дойде при мен законът, ще го разгледам подробно и тогава ще реша какво да правя. Аз работя институционално“, заяви държавният глава.

Според Радев бизнесът има водеща роля, но каквито и икономически, данъчни и социални модели да бъдат прилагани, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата система и стилът на управление в държавата. „Властта трябва да осигури прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда“, изтъкна още президентът. Според него е много важно да бъдат гарантирани прозрачни и ясни критерии и еднакви условия за достъп на всички фирми до обществените поръчки.

Радев участва днес в среща с бизнеса в Хасково. Инициативата е на Хасковската търговско-промишлена палата и се проведе по повод празника Трифон Зарезан с участието на дипломати и представители на посолствата в България.

По-рано през деня на площад „Свобода“ в Хасково президентът Румен Радев прие почетния караул от Военно формирование 52740, след което наблюдава преминаването на строя в тържествен марш.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 16 Февруари 2019 09:48
  80% от българските избиратели – на халюциногенни гъби

  "Халюциногенните гъби са тип гъби, които съдържат алкалоидите псилоцибин и псилоцин. Съществуват над 190 биологични вида халюциногенни гъби. Те са таксономично разположени в родовете Agrocybe, Conocybe, Copelandia, Galerina, Gerronema, Gymnopilus, Hypholoma, Inocybe, Mycena, Panaeolus, Pluteus, Psilocybe, Weraroa и др. Повечето от тези гъби се намират в рода Psilocybe. На английски се наричат още psilocybin mushrooms (псилоцибинови гъби) и magic mushrooms ('магически гъби').", казва гъбарската литература.

  Такива гъби берат и ядат 80% от българските избиратели и днес наблюдавахме за сетен път тоя творчески процес.

  Яжте, дъвчете и преглъщайте!

  Любомир Кольовски, фейсбук

 • Събота, 16 Февруари 2019 09:48
  Борисов: Приемам всяко изказване на президента като на политически лидер

  Ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва, заяви премиерът, след като гласува в училището в Банкя

 • Събота, 16 Февруари 2019 09:48
  Беззаконие: две медии мятат изборните резултати на сайтовете си

  Наглостта царува над закона, а главният прокурор вместо да се сезира, казал, че това не влияело на решението на хората, пише в социалната мрежа журналистката Антония Чорева. 

Оставете коментар