Четвъртък, 21 Март 2019
Вторник, 19 Февруари 2019 09:56

Александър Симов: Извън парламента сме, за да спасим парламентаризма

Освен битката за преференциите, от левицата имаме още няколко неща, които поставяме на дневен ред, заяви депутатът от БСП

„Дебатите по Избирателния кодекс бяха проведени по един касапски начин – 16 часа парламентарен дебат. Освен битката за преференциите левицата има още няколко неща, които поставяме на дневен ред, защото според нас са важни, за да се подсигури честност на вота - машинното гласуване, гласуването в комисиите да се извършва с мнозинство 2/3, а не с обикновено, и възможността за касационна жалба до ВАС”. Това коментира народният представител от БСП Александър Симов в студиото на НОВА ТВ.

„Вчера имаше граждански протест, който събра хора от целия политически спектър. Извърши се посегателство срещу демокрацията, БСП единствена се противопостави на него в пленарна зала”, заяви Симов.

Що се отнася до въпроса, че в момента БСП са извън парламента, Симов коментира: „Ние сме извън парламента, за да спасим българския парламентаризъм, който беше подложен на чудовищна гавра. Сега извън парламента имаме възможност да говорим с гражданите и ще търсим за контакт всякакви граждански организации и политически организации, които искат да говорят с нас по тази тема. Ние сме обединени само около едно нещо – изборите да бъдат автентични”.

„Гарантирам само едно, ние в БСП го знаем по най-трудни, най-тежкия, най-автентичния начин – не участваме в политически договорки. Правим това, което смятаме за правилно. Поведението на останалите политически партии е техен проблем. За нас в момента най-важното е да демонстрираме, че в парламента има сила, която ще се противопоставя с всякакви средства на всички опити за беззаконие”, коментира още народният представител от БСП Александър Симов.

Относно евентуална коалиция на БСП с АБВ, Симов заяви, че това е несериозно. „Да се коалираш със самия себе си, това е като въображаем приятел. При това АБВ успешно се е свело до трима или четирима души”, каза той.

Според него към този момент въпросът с кого ще се коалира БСП след евроизборите не е важен. „За БСП най-важните въпроси са два – да се представи добре на изборите и да направи така, че изборите да бъдат честни - да се проведат по ясни и демократични правила”, заяви още депутатът от БСП.

„Решихме, че БСП ще се яви на евроизборите във формата, в която е в момента – „БСП за България”. До европейските избори има още много време, много неща могат да се променят. Заради това, въпросът с кого ще управлява БСП можем да го поставим след предсрочни парламентарни избори, когато видим резултатите. Дотогава за мен е важно БСП да е изразител на интересите на гражданите”, коментира още Симов.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Февруари 2019 09:56
  От БСП искат проверка на имотните сделки на Цветан Цветанов

  НАП, КОНПИ и премиерът Бойко Борисов да проверят сделките за заменките на апартаментите и новопридобитото тузарско жилище на Цветан Цветанов", призова депутатът от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков пред журналисти.

  Той припомни, че преди години Цветан Цветанов е станал известен с шестте си апартамента. "Необяснимото богатство тогава беше оправдано с пенсиите на тъста и тъщата. Започна проверка, която не намери нередности. Случайно или не, шефът на НАП, който проверява Цветанов, стана депутат от ГЕРБ.

  Днес разбираме, че Цветанов е собственик на апартамент от 315 кв.м с ВИП асансьор в една от най-скъпите сгради в България. Придобит този път не с пенсиите на тъщата, а със заменки, при четири пъти занижени цени – по-евтин от панелен апартамент в покрайнините”, каза още Явор Божанков. По думите му, пазарните цени са около 2600 евро на квадрат, но за Цветанов цената се оказва само 600.

  "Така той получава подарък от над 1 млн. лв. спрямо пазарната цена. Поставяме риторично въпроса - срещу какво и защо строителят губи тези пари?", попита социалистът.

 • Вторник, 19 Февруари 2019 09:56
  Драгомир Стойнев: Цветанов е обладан от българските социалисти

  Цялата пленарна зала се занимава с БСП, защото тя ще е победителка на изборите, категоричен е депутатът

 • Вторник, 19 Февруари 2019 09:56
  БСП внася жалба в КС срещу Закона за защита на личните данни

  Тя е заради ограничаване правото на свобода на словото

Оставете коментар