Четвъртък, 21 Март 2019
Вторник, 19 Февруари 2019 14:05

Всички заместник-председатели на градския съд подадоха оставки

Съдийската колегия отложи гласуването им, за да не обезкърви СГС

Всички заместник-председатели на Софийския градски съд са подали оставка. Това става дни, след като новият председател на съда Алексей Трифонов встъпи в длъжност, съобщава правният сайт Lex.bg.

Оставки са депозирали Десислава Попколева, Даниела Борисова и Албена Ботева.

Попколева беше и.ф. шеф на СГС от над една година, почти веднага, след като Калоян Топалов подаде оставка през октомври 2017 г. Тя е ръководител на Гражданското отделение – въззивни състави.

Даниела Борисова пък ръководи Наказателното отделение и разглежда искания по Закона за специалните разузнавателните средства.

Албена Ботева е шеф на Гражданското отделение.

И трите оставки са депозирани във Висшия съдебен съвет и бяха предложени за включване като допълнителни точки в днешния дневен ред на Съдийската колегия. Но няма да бъдат разгледани днес. Мнозинството от колегията реши да отложи решаването на този въпрос. Драгомир Кояджиков призова колегите си да не обезкървяват СГС, както и да дадат шанс на новия председател Алексей Трифонов да формира свой екип.

При гласуването четирима кадровици искаха оставките да бъдат обсъдени днес, а седем бяха против. Така решението на колегията по тях се отлага във времето.

източник: news.lex.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Февруари 2019 14:05
  Съдът нареди проверка на болничния на шефа на БНТ

  Каменаров обсъжда аудиовизуалните медии на конференция в Брюксел, докато в същото време представи болничен, за да не се яви на делото в СГС

 • Вторник, 19 Февруари 2019 14:05
  Още оставки на медици в Горна Оряховица заради зачестилите случаи на насилие от страна на пациенти или техните близки, 80 000 души остават без Спешна помощ

  Около 80 000 пациенти може да останат без Спешна помощ в края на февруари заради продължаващите оставки на здравни работници в Горна Оряховица.

  Медиците обявиха, че подават колективна оставка миналата седмица заради зачестилите случаи на насилие от страна на пациенти или техните близки. До момента 19 служители са подали оставки. Това съобщи директорът на ЦСМП – Велико Търново, д-р Валентина Хаджирадева. 

  Молби за напускане обаче са подписали близо половината от общо 50 служители на центъра.

  Това на практика означава, че в края на февруари няма да има как да се поемат неотложните случаи в петте общини, които покрива Спешна помощ – Горна Оряховица.

  Медиците настояват за осигуряванена физическа охрана на територията на този рисков филиал.

 • Вторник, 19 Февруари 2019 14:05
  Абсурд: Винетка, платена 4 пъти

  Министър Петя Аврамова е готова да си подаде оставката

Оставете коментар