Сряда, 03 Юни 2020

Петък, 22 Февруари 2019 10:22

Велизар Енчев: БСП показа червен картон на управляващите, ДПС уличи Цветанов в поредната лъжа

Борисов вече е приел Истанбулската конвенция, въпреки че говори друго, заяви водещият на "Актуално от деня" по БСТВ

Велизар Енчев в обзор на важните политически събития очерта няколко важни новини от последните дни, които определи като „неприятни за българската олигархия“.

На първо място посочи, че в българския парламент на практика няма опозиция. Според Енчев управляващото мнозинство е получило два червени картона: от БСП – за това, че този парламент трябва незабавно да се разпусне, тъй като е изчерпан; и от ДПС, чрез двама депутати от Движението, които в ТВ студиа обобщено заявиха, че ДПС повече няма да дава кворум на управляващите, когато той им липсва, освен в случаите, когато става въпрос за национални интереси; ДПС повече няма да спасява властта, ако става въпрос за оцеляване на правителството.

Велизар Енчев коментира и тестът, разпространен от Министерството на образованието в българските училища, в който отявлено прозират идеите на Истанбулската конвенция. Макар и отнасящ се до дигитализацията, децата трябва да отговорят с какъв пол се определят.

Бойко Борисов вече е приел Истанбулската конвенция, ето истинската му същност – едно говори, друго прави, по три пъти на ден си сменя мнението, заяви по този повод Велизар Енчев.

По отношение казаното от Цветан Цветанов в студиото на bTV (вж тук), Енчев заяви, че за пореден път е уличен в лъжа от ДПС, чиито депутати официално заявиха, че ДПС никога не е поставяло въпроса за преференциите. Договорката, която са имали, е била само за машинното гласуване. Явно, за да станеш главатар в „шайката“ ГЕРБ, трябва да си патологичен лъжец, заключи Велизар Енчев.

Според него Цветанов лъже много и системно, а последното му участие в bTV и по-острото поведение на водещия са индикатор, че властта се клати. Цветанов излъга, че БСП отсъства от парламента, тъй като не искала да гласува резолюцията за приемането на Македония в НАТО, напомни Енчев, цитирайки думите на Цветанов: „тъй като била на каишка на Кремъл“. И реторично попита: „Кой е на каишка на Кремъл, след като преди 48 часа кадри на БГНЕС показват, че в София е била делегация на управляващата партия в Руската федерация – „Единна Русия“, водена от Андрей Климов. И той подписва протокол за задълбочаване на партийните взаимоотношения не с БСП, а с АБВ“.

Големият въпрос е следният според Велизар Енчев: Защо Климов – емисарят на Владимир Путин, се среща не с Корнелия Нинова, а с партията на Георги Първанов, оперативно ръководена от Румен Петков? Защо с АБВ, а не с БСП. Отговорът според Енчев се крие в това, че и двете партии – АБВ и Единна Русия“ – нямат нищо общо с лявото и социалното.

Велизар Енев подчерта още, че Москва залага на олигархията в България, визирайки Георги Гергов и арестувания Николай Банев, както и партията на Първанов. Водещият напомни и критичното отношение на официалната руска преса към президента Румен Радев, обвиняван от родните медии в руска креатура, но в същото време медиите в Русия са изцяло благосклонни към Бойко Борисов и лидерите на АБВ. Наистина ли Кремъл вярва, че точно тези хора са представителна извадка на българската нация, реторично попита Енчев.

Енчев акцентира и върху писмото на лидера на БСП до председателката на Народното събрание (тук), в което заявява, че депутатите от левицата няма да получават никакви парични средства и няма да ползват служебни коли, както и призива на Нинова към учителите да не допускат прилагането на Истанбулската конвенция в българското училище.

BIG5

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар