Петък, 20 Септември 2019
Понеделник, 25 Февруари 2019 15:22

БСП: ГЕРБ готвят парламентарен цирк с ветото, няма да се върнем

Крум Зарков: ГЕРБ не само че не са си взели поука за това какво се случи през последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото, да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва.

„Чухме призива на президента да се върнем в пленарната зала, чухме и разбираме този призив, но БСП прие нелекото решение на своя Национален съвет с ясни условия, а те към момента не са изпълнени“. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков по време на брифинг в централата на левицата.

"Приветстваме президента Румен Радев за ветото, което наложи върху последните промени в Изборния кодекс. Разгърнатите в мотивите аргументи, както за машинното гласуване, така и за преференциите, за начина на взимане на решения от ЦИК, са аргументи, които яростно защитаваме в продължение на повече от 20 часа преди няколко дни в парламента. Тогава останаха нечути", посочи Крум Зарков и уточни, че условията на БСП са за отмяна на всички проблеми, залегнали във ветото.

"Благодарение на активността ни и на цялата обществена реакция, днес имаме възможност да поправим тази грешка. Тази възможност зависи най-много от тези, които се противопоставяха на разумните аргументи досега, а именно управляващата коалиция", заяви депутатът.

ГЕРБ не само че не са си взели поука за това какво се случи през последната седмица в парламента, а и готвят поредния парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото, да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва, подчерта Зарков.

Ние няма да участваме в този цирк, обяви Зарков и заяви, че има ясно решение на Националния съвет на БСП, което гласи, че ще левицата ще се върне в парламента при отмяна на скандалните изменения в изборния закон, посочи той.

"Ветото дава възможност за такава отмяна. В ръцете на управляващото мнозинство е да я направят. Това са нашите непроменени условия към този момент", каза още депутатът от опозицията.

ВИДЕО - брифинг БСП

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар