Четвъртък, 09 Юли 2020

Сряда, 27 Февруари 2019 17:23

Корнелия Нинова: Недопустимо е да се харчат народни пари за лов и риболов

Да се намалят и замразят заплатите на депутатите, призова лидерът на БСП

"В ръцете на мнозинството в Народното събрание е да променят правилника за работата на парламента. Ние сме дали своето становище. Отказали сме се от всякакво заплащане и ползване на командировъчни, но да се реши принципно въпросът . Искаме да се разгледа и нашето предложение, което въвежда справедливост - да се намалят и замразят заплатите на депутатите и да не се увеличават на всеки три месеца, автоматично, с ръста на средната заплата." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на левицата.

"Това е несправедливо", отсече Нинова. При тази задълбочаваща се бедност и неравенство, при 2,5 млн. българи, които живеят на прага на бедността, заплатите на политиците да растат автоматично е абсолютно неморален акт", каза тя.

Корнелия Нинова определи командировките на двама депутати от ПГ на "БСП за България" на ловно-рибарско изложение в чужбина като недопустимо действие. Депутатите Иван Иванов и Йордан Младенов са взели близо 3000 лв. командировъчни, за да посетят изложение за лов и риболов в Залцбург. "Вчера им казах да върнат парите, които са ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. Не е разбираемо защо г-жа Караянчева се е подписала. Не може да се харчат народни пари за екскурзии за лов и риболов", заключи Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар