Понеделник, 24 Юни 2019
Петък, 01 Март 2019 16:10

Горанов не бил в конфликт на интереси

Според КПКОНПИ кръстникът му не е свързано лице

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов, става ясно от решение публикувано на официалната страница на комисията.

Проверката започна в края на миналата година по сигнал и по медийни публикации за собствеността и наемните отношения за жилището, в което живее министърът на финансите и посещенията му в луксозна вила.

Според комисията липсва частен интерес, който би могъл да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията по служба от страна на Владислав Горанов. И допълва в мотивите си, че при проверката е установена липса на който и да е елемент от понятието "конфликт на интереси".

Владислав Горанов е изслушан от КПКОНПИ на 06.02.2019 г.

Препис от решението, с което не се установява конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, трябва да се изпрати на Върховна касационна прокуратурата.

На 28.11.18 г. Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция "Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ извършване на проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

източник: vesti.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  КПКОНПИ оневини властта за "Апартаментгейт"

  Само сигналът срещу председателя на ВКС Лозан Панов отива в Инспектората на ВСС.

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.

  При покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на комисията по култура  и медии в НС Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов, съобщи БТА. 

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  ДФ „Земеделие” не може да наложи санкции на къщи за гости в нарушение

  Продължават проверките на къщи за гости в община Борино и на роднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, но без възможност за санкции, тъй като проверките се извършват извън мониторинговия период.

  Продължават проверките на къщи за гости на експерти от Държавен фонд „Земеделие“ в смолянската община Борино. Досега инспекторите установиха нарушения в заложения бизнес план и в собствеността на къщите на бивш общински съветник и на роднина на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

  Проверката започна в къщата, собственост на съпругата на кмета на Борино Мустафа Кара Ахмед.

  "Както виждате и в момента има гости, тъй че изобщо нямам никакви притеснения относно проверката. Собственик съм от самото кандидатстване от 2012 година до 2015-а. По Закона за местното самоуправление и местната администрация аз нямам право да извършвам търговска дейност и затова аз съм прехвърлил моите акции на съпругата си Захрие Кара Ахмед", каза той пред БНР.

  До втората къща нямаше достъп. Собственик на имота е Невредин Кючюк, който е шурей на председателя на ДПС. Той има и друга къща за гости в района на Борино, а тази в Чала се оказа, че няма да бъде санкционирана и няма да се върне част от субсидията.

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  Бившият президент на Интерпол се призна за виновен в корупция пред съд в Китай

  Мън Хунвей използвал служебното си положение в користен интерес в размер на 1.86 млн. евро

Оставете коментар