Петък, 20 Септември 2019
Петък, 01 Март 2019 16:10

Горанов не бил в конфликт на интереси

Според КПКОНПИ кръстникът му не е свързано лице

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси по отношение на финансовия министър Владислав Горанов, става ясно от решение публикувано на официалната страница на комисията.

Проверката започна в края на миналата година по сигнал и по медийни публикации за собствеността и наемните отношения за жилището, в което живее министърът на финансите и посещенията му в луксозна вила.

Според комисията липсва частен интерес, който би могъл да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията по служба от страна на Владислав Горанов. И допълва в мотивите си, че при проверката е установена липса на който и да е елемент от понятието "конфликт на интереси".

Владислав Горанов е изслушан от КПКОНПИ на 06.02.2019 г.

Препис от решението, с което не се установява конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, трябва да се изпрати на Върховна касационна прокуратурата.

На 28.11.18 г. Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция "Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ извършване на проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

източник: vesti.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  По препоръка на ЕК правителството създава механизъм за национален мониторинг на корупцията

  Съветът ще осъществява дейността си при спазване на принципите за разделение на властите и независимост на съдебната власт

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  Румен Радев: Властта е бетонирана в тесен кръг хора! Няма развитие, има бедност и корупция!

  Или апатията ще продължи да опразва България, или улицата ще помете статуквото.

  Трябват ясни правила и ред, които да се спазват от всички.

  Нужна е промяна за повече гражданско участие и контрол върху управлението.

  Обръщение на президента Румен Радев към народа и Народното събрание

  Използвам конституционното си правомощие да отправя обръщение към народа и Народното събрание в началото на настоящата сесия. Началото на всяка парламентарна сесия е заредено с надежда и повишени очаквания. Както, надявам се, и вие сте заредени с енергия за отговорни решения и действия след пълноценна почивка. Надявам се също, че среднощното „бдение“ пред екраните на тези от вас, които са следили за невероятните победи на Григор Димитров, да повлияе на работоспособността днес единствено в положителна посока.

 • Петък, 01 Март 2019 16:10
  Горанов: НАП има достатъчно пари да си плати глобата

  Министърът на финансите Владислав Горанов коментира пред журналисти как ще бъде заплатена глобата на НАП, която ще бъде в милионен размер, предаде Novini.bg.

Оставете коментар