Понеделник, 03 Август 2020

Четвъртък, 07 Март 2019 13:58

Ветко и Маринела Арабаджиеви са арестувани в Барселона

Бизнесмените се издирват от август миналата година

Издирваните бизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви са били задържани в Барселона, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тази сутрин в 8.45 часа е установено, че Ветко и Маринела Арабаджиеви се намират в жилище в Кабрера де Мар в близост до Барселона, Испания. Жилището е използвано от български гражданин на името на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който също е издирван.

”В рамките на разследването е получена информация, че се укриват в жилище на българския гражданин Георги Семерджиев, където след заповед е направено претърсване. Чрез бюрото Сирене, МВР и международно издирване, прокуратурата бе уведомена, че са предприети действия. Тази сутрин два екипа от испанските власти са влезли в имота на българския гражданин с искане за задържане на Георги Семерджиев от страна на швейцарските власти и второто за претърсване. Установени са на място лицата, издирвани с европейска заповед за арест. Към този момент продължават действията по претърсване”, съобщи Румяна Арнаудова.

Предстои българската прокуратура да представи на испански заповедта за арест. Ако се разреши предаването на територията на България, ще бъдат задържани за 48 часа и ще поиска най-тежката мярка.

Арабаджиеви се издирваха чрез Интерпол и еврозаповед за арест от август м.г. след акция на Специализираната прокуратура по разследване за данъчни престъпления и пране на пари.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар